17. marca 2017 v Darila za abrahama, Darila za pare, Darila za rojstni dan, Darila za zlato poroko, Ideje za darila od admin

Tudi če se še tako prepričujemo, da so darila le darila in niso tisto, kar je pomembno v odnosu med nami in našimi bližnjimi (in manj bližnjimi) vsi vemo, da se za njimi skriva večji pomen. Ko v roke dobimo darilo, se nas veliko število ljudi  spremeni v majhne otroke, polne pričakovanja in prijetnega vznemirjenja. Želimo prejeti darilo, ki nas bo razveselilo, nasmejalo in ga bomo lahko uporabljali veliko časa. Če vidimo, da bo prejeto darilo že naslednji dan ležalo pozabljeno nekje v kotu s težavo iz sebe spravimo iskreno zahvalo, ki ne izdaja našega razočaranja. Prav tako si vsak želi s podarjenim darilom pokazati koliko nam oseba, ki jo obdarujemo pomeni ter jo razveseliti, ne pa slišati nerodnega “uhh… hvala…” ob odvitju darila.

darilaPreden nekoga obdaruješ, razmisli, kaj osebo veseli, kaj jo zanima, kakšni so njeni hobiji ali kaj že nekaj časa neprestano omenja ali kako drugače namiguje da si želi. Že iz tega lahko črpaš veliko idej za darila, ki bodo definitivno navdušila. Če osebo, za katero kupujemo premalo poznamo ali res nismo vešči v kupovanju daril, lahko vedno izberemo darilni bon za (različne) aktivnosti ali nakit ali uro v stilu obdarovanca (za poslovno žensko, ki je nikoli ne vidimo v trenirki ter z razmršenimi lasmi ne moremo kupiti bohemskega nakita).

Izogibaj se podarjanju daril, ki lahko hitro delujejo brezosebno in dajejo vtis, da si nismo vzeli niti trenutka da bi razmislili, kaj je osebi všeč. Med njih spadajo darila, ki si jih želiš ti, skodelice za kavo ali čaj, mleko za telo, dišeče sveče, okvir za slike, geli za tuširanje, spodnje perilo in navadne nogavice. Za tako darilo se lahko odločimo le, če so izvedena v inovativni ali kako drugače zanimivi obliki in nas v momentu, ko jih zagledamo spomnijo na to osebo. Nekatera od teh daril so lahko „spremljevalna“ darila okoli večjega ali boljšega darila, ne pa center pozornosti. Nekomu, ki obožuje čaj lahko naprimer kupite skodelico, vanjo pa položite zavitek eksotičnega ali pravega čaja, tistemu, ki se rad pred toplim kaminom zavije v odej, medtem ko zunaj sneži ali dežuje pa podarite debele in puhaste nogavice in zraven priložite dobro knjigo.

Moramo pa se zavedati, da smo si ljudje različni, zato lahko isto darilo nekoga neverjetno navduši, drug pa bo do njega brezbrižen.