4. maja 2017 v Darila za abrahama, Darila za rojstni dan, Darila za zlato poroko, Ideje za darila od admin

Večina ljudi ima rada presenečenja. Tista dobra in prijetna seveda… Zato lahko to leto svojo boljšo polovico namesto z darilom presenetite z izletom. Načrtovanje pobega v neznano sicer zahteva nekaj organizacije in iznajdljivosti, vendar bo navdušenje slavljenca vredno vsakega napora. Načrt izleta naj bo seveda prilagojen osebi za katero je namenjen, vendar koncept ostaja enak za vse – manj kot ve, bolje je.

potovanje1. korak: Kdaj
Najprej se odločite, kdaj bosta odšla na izlet. Če načrtujete večdnevni pobeg bodite pozorni, da se vaš plan ne prekriva s sestanki ali drugimi pomembnimi domenki vašega partnerja. Če imata že otroke, poskrbite za varuško ali za pomoč pri varstvu prosite svoje starše (seveda jih lahko vzamete tudi s seboj).

2. korak: Cena
Preden se podate v podrobnejše načrtovanje, si okvirno zastavite, koliko ste pripravljeni zapraviti. Upoštevati morate prenočišče, hrano, prevoz, zabavo ipd. Pazite, da potrdil ali obvestil o nakupu ne bo videl slavljenec.

3. korak: Lokacija
Vprašajte se, kateri kraj bi najraje obiskal vaš partner. Ali se katera od možnosti v vašem cenovnem okviru? Če je odgovor pritrdilen, ste ta korak že prečrtali s seznama opravil. Če ne veste, kam bi vaš partner najraje odpotoval, ali se vam taka rešitev kako drugače ne izide, namesto, da odidete nekam, kjer ste že bili, izberite nekaj še nepoznanega. Preglejte pot do tja, da se ne boste izgubljali in s tem nehote pokvarili prijetno vzdušje. Internetnih rezervacij ne opravljajte z računa vašega partnerja, saj bo najverjetneje o tem dobil sporočilo.

kovček4. korak: Pakiranje
Če nameravate oditi za dlje časa, morate poleg svojih, spakirati tudi obleke vašega partnerja (po možnosti, ne da bi vas ta zalotil pri delu). Spakirajte, ko se partner odpravi na delo in jih pospravite v avto ali pošljite v prenočišče.

5. korak: Presenečenje!
Namesto, da zjutraj, ko se zbudite ali se vrnete iz službe, slavljencu takoj poveste zakaj in kam odhajata, ga pustite v nevednosti do zadnjega trenutka in ga raje dražite z drobnimi namigi. Če odhajata zjutraj, lahko naprimer na nočno omarico postavite kartico z majhnim sporočilcem, ki bo slavljenca vodilo do naslednjega namiga. Na kartico lahko napišete le „KAVA“, če veste, da ima rad kavo. Ko si jo gre skuhati, naj bo v omarici nov listek, ki naj ga napoti v garderobno omaro, kjer je označeno, za kakšno priložnost naj se obleče. V žepu obleke je lahko zemljevid do mesta, kamor naj pride, naprimer železniška postaja. Ko vas vidi čakati na železniški postaji in si misli, da bosta nekam odpotovala z vlakom ali avtobusom, ga ponovno presenetite in odpeljite do avta ali taksija ter pot nadaljujta drugam. Če odhajata po službi, ga lahko pridete iskat v službo. Mislil bo, da ga peljete domov, vi pa odpeljite proti destinaciji vašega oddiha.

Ne pozabite napolniti baterij fotoaparata!