25. novembra 2015 v Ideje za darila od admin

Escape room v Ljubljani je popolnoma obnorela svet. Ljudje množično prihajajo tudi iz Mehike, Brazilije in še veliko drugih držav sveta. Namreč namenjena je, da v sebi ponovno prebudite otroka in se podate v pustolovščino. Za to sta namenjeni dve sobi, ki se imenujete DaVinci in Sherlock in imata obe isti cilj, poiskati izhod v najkrajšem možnem času. Če se v pustolovščino podate skupaj in dobro sodelujete, kot prav ekipa, potem zagotovo ne boste imeli težav poiskati izhod. Namreč čas je omejen in Escape room morate zapustiti v največ 70 min. Najboljša skupina do sedaj je dosegla 20 min za izhod, ker je precej odličen rezultat.

Escape room je narejena po načinu življenja Sherlocka in DaVincija

Sobi za pobeg se imenujeta Sherlock in DaVinci, saj je narejena po načinu njunega življenja. Oba sta zelo dobro poznana po celem svetu, zato pa je obisk escape rooma še toliko večji, saj ga obiskujejo ljudje iz celega sveta. Poznana sta po tem, da je DaVinci imel veliko skrivnosti, ki so bile shranjene na varno. Preko njegovih del so izvajalci dobili navdih in ideje za izdelavo escape rooma, ki je obnorel svet. Ko boste v njegovi sobi, boste morali svoje možgančke napeti, kot največji genij in se podati v njegov svet, njegovo raziskovanje in njegova dela, da boste lahko našli željen izhod. Sherlock pa je znan po logičnem razmišljanju in prilagajanju v vsakem okolju in to boste za izhod potrebovali tudi vi. Odkar so v Ljubljani omogočili escape rom, je obiskovalcev in turistov iz drugih držav veliko več, kot prej, saj je to ena zanimivost več, ki jo hočejo ljudje preizkusiti, še posebej pa mladi, ki hrepenijo po raziskovanju in pustolovščini.

Kaj od vas zahteva escape room?

Escape room je narejen po strategijah DaVincija in Sherlocka, ki vas bosta popeljala v pravo pustolovščino. Vaš cilj je v 70 min poiskati šifre, predmete, kode, namige in podobne reči, ki vas bodo popeljale vse bližje cilju. Za pobeg potrebujete matematična znanja, logiko in vse te sposobnosti, ki jih lahko uporabite za pomoč. Če pa se v sobi ne počutite dobro, pa morate to takoj sporočiti in opazovalec vas bo takoj izpustil iz sobe. Kot vidite, je lahko Escape room izvrstna zabava, vanjo pa lahko peljete tudi kakšnega prijatelja in ga presenetite z neobičajnim darilom za rojstni dan.

3033791733_2418ab4764_z