15. novembra 2021 v Ideje za darila od admin

Korekcijska očala že dolgo časa ne predstavljajo samo izjemno pomembnega optičnega pripomočka, temveč so tudi vse pomembnejši modni dodatek. V optikah je na voljo pestra in barvita izbira najrazličnejših modelov tovrstnih očal, in to različnih blagovnih znamk. Izbirate lahko med vsemi barvnimi kombinacijami okvirjev ter številnimi materiali.

Oblika korekcijskega okvirja je lahko okrogla, oglata, ovalna. Na razpolago so plastični okvirji, kovinski, zaprti, polodprti, celo korekcijska očala brez okvirjev, ne nazadnje tudi takšna na vijake.

Kaj je najpomembnejše pri izbiri okvirja korekcijskih očal

Pri izbiri korekcijskega okvirja je najpomembnejše upoštevanje predpisane dioptrije. Obenem je ključno tudi to, da se z njimi kar se da dobro počutimo in jih udobno nosimo.

Strokovnjaki priporočajo, da je oblika okvirja izbrana kot kontrast k obliki obraza. To pomeni, da naj bi oseba z okroglo obliko obraza izbrala očala kvadrataste ali pa oglate oblike. Če pa je obraz dolg ali podolgovat, je dobrodošlo izbrati večji okvir. Na takšen način se namreč optično zmanjša obraz.

Ženska nosi okrogla in moderna korekcijska očala.

Izbira korekcijskih očal in okvirja glede na pričesko

Dejstvo je, da se določeni vrsti pričeske nekatere oblike okvirjev za očala podajo bolje v primerjavi z drugimi. Mehke ter valovite lase lahko učinkovito poudarijo korekcijska očala mehkih oblik pa tudi očala brez okvirjev v prosojnih barvah. Za skodrane lase je priporočljivo izbrati manjše okvirje klasičnih oblik. Za kratke lase pa je zagotovo daleč najboljša izbira optični pripomoček ovalne oblike.

Pri kratkih laseh je dobro, da so očala bolj izrazite barve in čim modernejšega videza. Zaželeni so celo dekorativni detajli.

Pripomoček za boljši vid v poslovnem svetu

Za poslovni svet so očala ovalne in pravokotne oblike najpogostejša. Veliko poslovno usmerjenih žensk se neredko odloči za takšna, ki imajo metuljasto obliko. Okvirji pa so navadno narejeni iz tanke plastike ali kovine. Za moške se priporočajo pripomočki za boljši vid v srebrni, rjavi ali črni barvi. Ženske pa naj posežejo po očalih v zlatih tonih ali pa po takšnih, ki so vinsko rdeče ali pa čokoladno rjave barve.

Po drugi strani pa neformalno okolje zagotovo dopušča precej več svobode pri izbiri barve, oblike in velikosti okvirjev. Če lahko izkoristite tovrstno svobodo, izbirate očala, ki so svetle barve in zanimivih detajlov. S tem namreč lahko na učinkovit način poudarjate svojo individualnost. Korekcijska očala so v tem primeru lahko tudi večja, sodobno oblikovana ter netradicionalnih oblik.