3. februarja 2016 v Ideje za darila od admin

Ninja Želve so izmišljeni liki štirih želv, ki jih sestavljajo Leonardo, Donatello, Raphael in Michelangelo. Vse želve so bile izurjene v borilnih veščinah ninjitsu pri njihovem mojstru, podgani Splinter. Ninja želve živijo v kanalizaciji mesta New York, v katerem se borijo proti kriminalcem, zlikovcem, zlobnimi lordi, mutiranimi živalmi in vesoljskimi napadalci, medtem ko sami poskušajo ostati prikriti pred javnostjo. Na trgu obstaja veliko izdelkov ninja želv, med njimi so ninja želve igre, otroške igrače, filmi, risanke, ure, oblačila, itd. Franšiza je pridobila na svoji popularnosti v poznih letih 1980 skozi zgodnja devetdeseta pa pridobijo globalno prepoznavnost.

Ninja želve nastanejo preko komične skice, ki jo je narisal Kevin Eastman tekom zgodnjega večera. Risba majhne želve, ki nosi masko in v rokah drži nunčake je bila izredno komična ideja, saj je želva znana kot počasna žival, v tej risbi pa uprizarja hladnokrvnega plazilca z izjemno hitrost in gibljivostjo osvojeno preko japonske borilne veščine. Na predlog Kevinovega kolega, so ustvarili ekipo štirih želv, kjer je vska od njih specializirana na eno orožje.

a1cf3af8b13be23df0a59ef17dc837a7

Prvi strip je bil v bistvu parodija na takrat štiri popularne stripe, v katerih nastopajo ali želve ali pa ninja klani. Dobri poznavatelji bodo ugotovili veliko podobnosti med temi štirimi stripi, saj je sam začetek ninja želv identičen stripu Daredevil. Gre za situacijo, kjer pride do prometne nesreče tovornjaka, ki vozi radioaktivne odpadke. Tudi imena izhajajo iz parodije. Recimo ime podganjega mojstra Splinter (trska) je parodija na ime mentorja lika Daredevil, ki je bil poznan kot Stcik (palica). Prav tako je parodija na ime klana, ki je večni sovražnik ninja želv, The Foot (stopalo), v Daredevilu je prav tako klan smrtonosnih ninj, katerih ime je the Hand (roka).

Zgodba ninja želv se tako začne z letom 1984 in traja vse do danes. Za leto 2016 se že napoveduje nova filmska zgodba, kjer se bodo ninja želve, skupaj s svojimi prijatelji znova podali novim dogodivščinam naproti.

V zgodnjih začetkih te franšize, pa so ustvarjalci namenili čisto vsaki želvi malo mikro serijo. Seveda so se ninja želve razširile tudi na splet, kjer se lahko podate na pustolovščino preko spletne igrice, ki so zastonj. Na voljo so vam akcijske igrice, puzzle, športne igrice, kjer bodo nastopale, verjamete ali ne, ninja želve!  Ponudno izdelkov z motivi Ninja Želv in drugih znanih risanih junakov si lahko ogledate v spletni trgovini Pink Zebra, ki jo najdete na naslovu http://pinkzebra.si/. Trgovina je dobro založena, zato boste tam našli veliko izdelkov, s katerimi boste lahko razveselili vaše najmlajše.