25. marca 2018 v Ideje za darila od admin

Otroška oblačila so zahtevna izbira. Otrok odrašča in se razvija, zato so otroška oblačila izpostavljena številnim spremembam v času uporabe. Oblačila za odrasle so za razliko primerna praktično celotno življenjsko dobo. Doba odraščanja je tudi bistveno bolj dinamična, zato morajo otroška oblačila biti bistveno skrbno izbrana z namenom ohranjanja otrokovega zdravja. Poskrbeti pa morajo tudi za udobje in biti praktična.

Različna oblačila za različne priložnosti

otroška oblačilaEden osnovnih problemov pravilne izbire so razlike v okusih otrok in staršev. Starši so enaka oblačila nosili pred dvema desetletjema ali več, v tem času pa se je že marsikaj spremenilo. Otroški okus je različen, zgleduje se po vrstnikih in okolici v kateri se dnevno nahaja. Dober kompromis so starševska ocena kakovosti, primernosti otrokovemu karakterju, otrokovim aktivnostim in druge podobne ocene.

V ostalem pa lahko tudi otrok sodeluje pri izbiri ter si izbere otroška oblačila po svojem okusu. Tako bomo kakovostna otroška oblačila po okusu tistih, ki jih bodo uporabljali. Otrok namreč ni sposoben ločiti naravnih in umetnih materialov oblačil, lahko pa odloča katera barva izdelka iz odličnega material mu je najbolj všeč. Kakovostni materiali otroških oblačil so predvsem tisti, ki jih lahko uporablja prvi uporabnik ter po potrebi za njim cela vrsta drugih uporabnikov. Ker se otroci veliko gibajo, morajo otroška oblačila v največji možni meri poskrbeti za idealno temperaturo med gibanjem. Koristno je razmišljati o naprednih materialih, ki so sposobni odvečno temperaturo in vlago odvajati na zunanjo stran. Iz njih izdelana otroška oblačila omogočajo, da ima otrok kljub intenzivnemu gibanju veliko bolj suho kožo, kot pri klasičnih materialih. V garderobi mora imeti otrok na voljo vedno dovolj oblačil za različne priložnosti. Od tako vsakdanjih ter oblačil za igro do svečanih in protokolarnih. Tako razvrščena otroška oblačila omogočajo otroku spoznati kodeks oblačenja ter jih na splošno veliko nauči o primernosti različnih delov garderobe za številne različne priložnosti.