30. oktobra 2016 v Ideje za darila od admin

Med sodobnimi družabnimi igrami je zgolj peščica takšnih, ki so se neverjetno dobro prijele in navdušile tako mlade kot starejše, in zaradi česar jih igramo že več kot desetletje, ter se jih nikoli ne naveličamo. Ena takšnih je igra Catan, za katero je videti, da je postala ena tistih klasik, ki jih bodo igrale še mnoge naslednje generacije.

In ker se pri njej ves čas skrbi za inovacije, so na voljo za Catan leseni možici oziroma izvedba z lesenimi igralnimi figurami, s katerimi je igra videti še bolj »tradicionalna« in klasična.

Zakaj Catan leseni možici?

Kakovostne družabne igre, ki jih igramo iz generacije v generacijo, so večinoma tiste, ki niso zgolj zabavne ali poučne, temveč so tudi kakovostno izdelane. Za večino sodobnih družabnih iger to ne velja, saj je vsebina škatle z igralno ploščo in pripomočki iz lepenke in poceni plastike, to pa vsekakor znižuje estetski nivo igre in daje misliti, da je izdelek namenjen kratkoročni uporabi – tistih nekaj let, dokler otrok ne zraste in se družabne igre naveliča.

Igra strategije Catan pa je drugačna. Ni namenjena najmlajšim, temveč predvsem šolarjem, mladostnikom in odraslim, kar pomeni, da mora biti izdelana za dolgoročno uporabo. Catan leseni možici omogočajo, da dobi igra nove dimenzije in je brez težav »trajna« – ker so materiali figuric kakovostni in naravni, jih bomo lahko uporabljali dolga leta in prenašali iz roda v rod. Catan leseni možici torej skrbijo, da postaja igra še hitreje klasika – ne le, da jo igramo od otroštva pa vse do starosti, saj v njej izjemno uživajo tudi odrasli, temveč je to zaradi kakovostne izdelave sedaj tudi res mogoče.

Catan vedno preseneča z novostmi

Seveda ne prinašajo višje kakovosti zgolj Catan leseni možici. Avtorji igre ves čas tudi na druge načine skrbijo, da je igra vedno znova zanimiva. Poleg osnovne verzije so izdelali tudi že nekaj nadaljevanj in specialnih izdaj, med katerimi velja omeniti Catan Junior, ki je dejansko namenjen najmlajšim, možnosti razširitve igre s posebnimi paketi, pa tudi nekatere zanimive različice kot so Catan – mesta in vitezi ter Catan – mornarji.

Zakaj je to pomembno? Ker smo v času digitalnih iger navajeni novosti, nadgradenj, nivojev … In Catan leseni možici, mornarji, vitezi in podobno sledijo prav temu trendu.