27. oktobra 2011 v Ideje za darila od admin

Steklenica vina je sicer kar pogosto darilo, vendar pa velikokrat ne vemo, katero vino ima oseba, ki praznuje rojstni dan ali drugo obletnico rada. Če osebo res dobro poznate in veste katero hrano najraje uživa, je najbolje da kupite vino, ki se prilega te hrani. Ker ima kar lepa večina ljudi najraje rdeče vino, vam bomo predstavili dve različni vini, vsako pa imajo svoje značilnosti. Med najboljša slovenska rdeča vina sigurno spadata kraški teran in modra frankinja.

Kraški teran je vino pridelano iz trte refošk, njegova kvaliteta pa je izjemno visoka. Kraški teran se najbolje dopolni z raznimi vrstami mesa, predvsem s pršutom, divjačino in mesom na žaru. V kolikor ima oseba rada likerje, vam vsekakor priporočamo nakup teranovega likerja, kateri ima odličen okus.

Poleg kraškega terana je zalo znana tudi modra frankinja, ki se podobno kot teran odlično poda k mesu iz žara in divjačini. Poleg tega se k modri frankinji prileže tudi pašteta, pečenka ali šunka.

Seveda obstaja še cela vrsta ostalih rdečih vin, opise a si lahko ogledate na spletni strani, kamor vodita tudi obe povezavi.

In če boste vino podarjali kot darilo, vam predlagam da zraven pripnete tudi kakšno lepo voščilo.