11. aprila 2017 v Darila za pare, Darila za rojstni dan, Ideje za darila, Poročna darila, Poslovna darila od admin

V hitrem tempu današnjega življenja si težko vzamemo trenutek za sprostitev, kaj šele sproščujoč sprehod v naravi. Da bo naš vsakdanjik nekoliko bolj umirjen, lahko naredimo lasten zen vrt. Je tudi odlično darilo za druge pridne mravljice, ki cele dneve preživijo v službi, medtem ko bi se raje mudili kje v naravi.

Izdelava zen vrta je neverjetno lahka. Potrebujemo le pesek v poljubni barvi (ponavadi bela, peščena ali črna), umetno ali pravo rastlino manjše velikosti, ponavadi je to kaktus, majhno kamenje in stekleno ali leseno skledo. Ker bomo zen vrt podarili, lahko izdelamo tudi pribor za oblikovanje peska ali ga naročimo v spletni trgovini.

V skledo najprej natresemo pesek. Uporabimo lahko dve barvi, vendar moramo paziti, da se v tem primeru zrnca med seboj ne pomešajo preveč. Dodamo še rastlino in kamenčke. S kamenjem ne pretiravajmo, saj je namenjen le kot dekoracija. Priložimo še orodje za oblikovanje peščenih zrnc, da si lahko prejemnik v pesek sam vriše različne okrogle oblike. Poleg lepega izgleda, bo “igranje” s peskom tudi odlična tehnika za sproščanje.

Darilo previdno predamo slavljencu. Omenimo tudi, ali je rastlina prava ali ne.

zen vrt