21. novembra 2016 v Darila za pare, Darila za rojstni dan od admin

Poznate par, ki bo v kratkem času praznoval pomembno obletnico, rojstni dan ali kaj podobnega, in bi jima radi podarili nekaj nepozabnega? Predlagamo vam darilo v obliki vožnje na blejski otok. Doživetje se prične, z vkrcanjem na pletnjo, nato pa  pletar odvesla do otoka.

Ko prispete na otok, je prva zgradba ki jo zagledate Mežnarija, v katero je bil iz Puščavnice v 18. stoletju prestavljen Mežnar. Naslednja zgradba, ki povezuje Mežnarijo in Proštijo, je Potičnica, kjer lahko izbirate med več kot 50 različnimi vrhunskimi poticami – sladkimi in slanimi. Potice lahko pred prihodom tudi naročite in jih potem odnesete domov.

Pot nadaljujete do Proštije, kjer so včasih živeli duhovniki in mežnar. Proštija pa je bila tudi postojanka za romarje, kjer so se lahko okrepčali. Desno od nje je razgledni zvonik in če se povzpnemo nanj se nam odpre prelep razgled na Bled in okolico. Poleg razglednega zvonika stoji cerkev Matere Božje.

Na drugi strani otoka – za cerkvijo – stoji Puščavnica, kjer so včasih ustvarjali duhovniki. Pot nato nadaljujemo do konca otoka, kjer stoji kapelica. Ko si ogledamo vse znamenitosti, pa imamo tudi možnost obhoda otoka, ki prestavlja nepozabno izkušnjo obletnice ki jo par praznuje.