14. novembra 2016 v Darila za pare od admin

Bliža se rojstni dan vaše partnerice, a nimate izvirne ideje, kam bi lahko peljali svojo drago in ji s tem polepšali njen dan, da se ga bo spominjala še dolgo. Priporočamo vam obisk Kobilarne Lipica, kjer si lahko ogledate celotno kobilarno in prelepe Lipicance.

Priporočamo vam obisk manjšega muzeja, kjer je prikazan razvoj konja lipicanca skozi čas in zagotavljamo vam, da boste izvedeli veliko o konjih. V muzeju je razstavljeno umetno okostje prakonja in eno pravo okostje lipicanca. Prikazana je tudi zgodovina kobilarne in njen razvoj. Na razstavi lahko vidite tudi konjeniško opremo in obleko ter nekaj priznanj in odlik.

Na ogled so tudi lipicanci namenjeni za prodajo, ki se nahajajo v posebnem hlevu. Konje si lahko ogledate, vendar pa jih je prepovedano hraniti. Vsak konj ima nad svojim boksom tablo, na kateri je napisano njegovo ime, rod in datum rojstva z rimskimi številkami.
S predhodnim naročilom pa lahko tudi zajahate enega od belih lepotcev in se odpravite na krajšo ježo z enim od najlepših konj na svetu. Za vrhunec obiska pa lahko najamete kočijo, ki sprejme do 4 osebe in se z njo popeljete čez celotno kobilarno in med drugim uživate v številnih drevoredih. Če se želite te vožnje še posebej spominjati in bi radi imeli nekaj spominov na ta dogodek, lahko poleg kočije najamete kočijo še fotografa, ki vam bo pomagal pri ustvarjanju spominov.