14. decembra 2015 v Darila za pare od admin

Ho, ho, ho, Merry christmas bo kmalu donelo po celem svetu. Praznik, ki je namenjen praznovanju Jezusovega rojstva in krepitvi družinskih vezi je namenjen tudi medsebojnemu obdarovanju, še predvsem otrok, za katere je Božiček še kako živ in ga nestrpno pričakujejo že mesece. Zaradi njega so otroci v mesecih pred njegovim prihodom bolj pridni, saj Božiček vse vidi in vse ve.

Božičkova malha pa bo letos malce bolj nagajiva kot ponavadi in Božiček bo tudi pri dostavi imel najbrž malce težjo nalogo. V njej bo namreč ogromno malih in nagajivih Maš iz risanke Maša in Medved, ki mu bo zagotovo nagajala vso dolgo pot. Saj veste kjer je maša se vedno nekaj dogaja. Še sreča, da bo Božiček s sabo imel tudi pomoč, medveda, ki bo malo Mašo vsaj malce umiril…

Kdo pa še ne pozna te male nagajivke Maše, ki prihaja iz ruske risanke » Маша и Медведь« – Maša in medved, ki je nastala po ljudski pravljici, ki so jo babice pripovedovale svojim vnukom v sibirskih prostranstvih. Risanka sicer ni uprizoritev pravljice, saj je vsebina spremenjena na bolje. Ob transibirski železnici živi upokojen medved cirkusant, ki je za svojo vzel malo deklico Mašo. Maša pa je kot vsaka triletnica neustavljiva in polna norih idej. Vsak skupni dan Maše in medveda je tako poln neverjetnih vragolij, a ne cirkuškega medveda, kot bi pričakovali, temveč male Maše. Vse k čemur se spravi Maša se konča z katastrofo, ki jo na koncu rešuje medved. Tudi ena od 53 narejenih epizod, ki trajajo po 7 minut, se imenuje Recept za katastrofo. In prav ta je najbolj uspešna izmed vseh.

Liki iz risanke »Maša in medved« bodo tako nepogrešljivi v malhi Božička. Lahko bodo to samo enostavne igrače kot so liki junakov iz risanke ali pa popolne izkušnje za male nadobudneže v obliki kock, mino kuhinj, modnih dodatkov, sestavljank (puzzlov), pa vse tja do triciklov, koles in električnih motorjev. Za najmlajše pa je mogoče dobiti celo stekleničko z motivom iz risanke.

Ena najboljše založenih spletnih trgovin, saj kar se tiče Maše in medveda, v Sloveniji je otroška spletna trgovina Bimbo, ki ima v svoji ponudbi artikle za najmlajše in tudi za najstarejše ljubitelje ruske risanke. Pred kratkim so dodali v ponudbo tudi vzglavnik z motivom Maša in medved na katerega lahko natisnejo ime otroka in celo njegovo sliko. To je pa lahko resnično lepo in nepozabno darilo, ki ga bo Božiček pustil pod smrekico. Pa še bolj čudežen bo.

42663