Dekliščina

Veksl

7. avgust 2012 v Abraham, Dekliščina, Fantovščina, Rojstni dan, Zlata poroka od admin

Ta igra je zelo priljubljena na zabavah z živo glasbo. Igralci plešejo v parih, en plesalec pa ima namesto svojega para metlo. Ko ta vrže metlo na tla, morajo vsi plesalci zamenjati svoj par. Tisti igralec, ki ostane brez para, mora sedaj plesati z metlo. Igra se nadaljuje dokler se igralci ne utrudijo oziroma ne naveličajo.

Pivska igra – 1, 2, bum!

29. julij 2012 v Dekliščina, Fantovščina, Pivske igre, Rojstni dan od admin

Pred pričetkom igre pripravite kozarce z žgano ali drugo alkoholno pijačo. Igralci naj sedijo v krogu. V smeri urinega kazalca naj začnejo izgovarjati zaporedna števila (1, 2 in tako dalje). Pravilo te igre je, da morajo igralci namesto števila 3 in njegovih večkratnikov ter števil, ki vsebujejo 3 (13, 23, 31, 32, … ) izgovoriti bum. Igra se nadaljuje v krogu, dokler se nekdo ne zmoti. Tisti, ki se zmoti, mora za kazen popiti kozarec.

Dokaži, da boš dobra gospodinja

23. julij 2012 v Dekliščina od admin

Igra je primerna predvsem za dekliščino. Skoraj vsaka bodoča nevesta bo morala prevzeti vlogo gospodinje, zato naj vam že sedaj dokaže, da je na to nalogo pripravljena. Priskrbite ji plastično lutko dojenčka, njegovo ritko namažite s čokoladnim namazom, mu nadenite plenico in ga oblecite. Nevesta naj ga nato z zavezanimi očmi previje in preobleče. Če bo dekliščina potekala v notranjih prostorih, ji priskrbite umazano perilo, ki ga bo morala oprati in obesiti. V primeru, da bo potekala v naravi, pa lahko bodoča nevesta namesto pralnega stroja uporabi kar bližnji potok in perilo obese, kjer pač najde primeren prostor.

Obrij ženina

16. julij 2012 v Dekliščina od admin

Igra je primerna predvsem za dekliščino. Bodoči nevesti podarite balon, na katerega ste predhodno narisali ženina. Nevesta naj ga najprej namaže z brivsko peno, nato pa naj ga z britvico obrije tako, da ji balon ne bo počil. Če ji ne uspe in ji balon poči, sledi poljubna kazen.

Slackline

27. junij 2012 v Darila za rojstni dan, Dekliščina, Fantovščina, Rojstni dan od admin

Slackline postaja vedno bolj priljubljena družabna igra na zabavah v naravi in je primerna za ljudi vseh starosti. Potrebujete gurtno, ki jo napnete med fiksni točki (ponavadi dve drevesi). Vsak posameznik se nato vzpne nanjo in jo poizkusi prečkati brez dotikanja tal. Za začetnike to predstavlja predvsem zabavo ob lovljenju lastnega ravnotežja, bolj izkušeni pa lahko na njej izvajajo tudi različne akrobacije.

Hoja po traku iz najlona na videz zgleda zelo enostavna, vendar boste kaj kmalu ugotovili da ni tako lahko. Predstavlja izziv vsem, ki si želijo izboljšati svoje ravnotežje in obljublja obilico zabave. Je tudi primeren za telesno vadbo, saj krepi moč in utrjuje mišice.

Pivska igra – Šah

15. februar 2012 v Darila za rojstni dan, Dekliščina, Fantovščina, Pivske igre, Rojstni dan od admin

Ena izmed zanimivih pivskih iger je prav gotovo tudi tako imenovani “pivski šah“. Igra je zelo podobna običajnemu šahu, vendar da tu namesto figur nastopajo kozarci. Na vsakem kozarcu je natisnjen motiv figure, ki ga le ta predstavlja. Pred pričetkom igre v kozarce natočite žgano ali drugo alkoholno pijačo, svetujemo vam, da za različne figure uporabite tudi različne pijače, saj bo tako igra še bolj zanimiva. Ko vam nasprotnik “poje” določeno figuro oziroma kozarec, morate popiti pijačo v tem kozarcu in obratno.

V kompletu boste dobili stekleno ploščo s šahovnico in 32 kozarčkov.

Pivski šah vam je na voljo v spletni trgovini hisadaril.si, kjer boste poleg šaha lahko kupili še najrazličnejša druga zabavna darila.

Karaoke party

26. januar 2012 v Abraham, Dekliščina, Fantovščina, Igre na zabavi, Pivske igre, Rojstni dan, Za najmlajše, Zlata poroka od admin

Nima vsakdo posluha za glasbo, še posebej ne, če je vmes še alkohol. Na spletni strani http://www.karaokeparty.com/ se lahko pomerite v petju in računalnik vas bo ocenil ter podal “strokovno” mnenje.

  • Za začetek lahko pojete ob skladbi v kateri je originalno petje pevke/pevca, da bo lažje.
  • Če bo to preveč enostavno, lahko izberete inštrumentalno verzijo, brez originalnega petja.
  • Za finale in še več smeha, pa si naj tekmovalec nadene slušalke, da glasbo do konca naglas da sebe ne bo slišal in zabava se bo nadaljevala v valovih smeha! ;)

Še nikoli nisem

22. januar 2012 v Dekliščina, Fantovščina, Igre na zabavi, Pivske igre, Rojstni dan od admin

Ta igra je zanimiva za tisti krog prijateljev ali družine, ki se vsaj kolikor toliko poznajo med seboj, saj s to igro izvejo ogromno stvari ki jih prej gotovo niso.

Igralci se posedejo v krog, vsak si natoči nekaj alkoholne pijače ter igra se lahko začne. Nekdo začne ter reče na primer tole: “Še nikoli nisem bil pijan”. In ko to reče, pijejo vsi, za katere je ta stavek laž, torej pomeni da so že bili pijani. Nato je na vrsti drugi v krogu, ki reče na primer tole: “Še nikoli si nisem zavezal vezalk”. Ker smo si jih seveda že vsi, pijemo vsi. In tako naprej.

Igra postane zelo zanimiva, ko pride do raznih vprašanj o razmerjih, seksu in drugih delikatnih zadevah.

Petje s piškotom

20. avgust 2011 v Dekliščina, Fantovščina, Igre na zabavi, Rojstni dan, Za najmlajše od admin

V tej igri se običajno poje, le da imajo sodelujoči v ustih piškot (najboljši je čajni). Lahko poje skupina ali pa posameznik. S piškotom v ustih petje naenkrat postane zelo zabavno s polno smeha po vrhu.

Žaklanje – v snegu

17. oktober 2010 v Abraham, Dekliščina, Fantovščina, Igre na zabavi, Rojstni dan, Za najmlajše, Zlata poroka od admin

Tekmuje se v isto številskih skupinah, vsak tekmovalec rabi svoj »žakelj« napolnjen s slamo oz. senom.  Potrebujemo primerno lokacija (rahlo strmino, prekrito s snegom) in sodnika, ki meri čas.

Istočasno tekmujeta toliko ekip, kot imamo prostih prog. Vsak tekmovalec začne na štartni črti na znak sodnika, ko je čez ciljno linijo lahko štarta naslednji tekmovalec iz ekipe. Zmaga tista ekipa, ki ima najhitrejši skupni čas vseh tekmovalcev. Če imata dve ekipi isti čas, se pomerita še enkrat.

V tej igri lahko tekmovalci tekmujejo tudi posamezno.