Dekliščina

Quidditch Pong

14. februar 2017 v Dekliščina, Fantovščina, Pivske igre, Rojstni dan od Jerneja

Ime igre izhaja iz čarovniškega športa, igranega v seriji romanov o Harryju Potterju pisateljice J. K. Rowling. Igra se podobno kot veliko bolj poznani „Beer Pong“, vendar ima nekaj pomembnih čarovniških preobratov. Za igranje potrebujete set pripomočkov – tri zlate obroče, ki stojijo na nekaj 10 cm visokih palicah, dva majhna kija in zlati zviz (ang. „Golden Snitch“). Set je možno kupiti preko spletnih trgovin, vendar lahko z nekaj iznajdljivosti in ročnih spretnosti pripomočke izdelamo tudi sami.

quidditch pong

Na vsako stran mize v obliki trikotnika postavite 10 kozarčkov, z vrhom usmerjenim proti sredini. Kozarčke napolnite z izbrano alkoholno pijačo. Na sredino mize postavite zlate obroče. Ob strani mize postavite dodaten kozarček napolnjen z vodo za spiranje zviza, v bližino mize pa dodajte še Zlati kozarec. Igralci v ekipi si razdelijo vloge – navadni igralec, tolkač in iskalec. Naloga tolkača je, da skuša odbiti nasprotnikove mete zviza, naloga iskalca pa, da zadane Zlati kozarec.

Preden se igra začne, naj ekipi izbereta kateremu domu bosta pripadali – Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw in Hufflepuff. Izbira je še kako pomembna, saj vsakemu domu pripadajo trije uroki, ki jih lahko uporabite pri igri. Posamezen urok lahko uporabite le enkrat v celi igri!

Gryffindor

Plašč nevidnosti: Z rokami lahko zakrivate svoje kozarčke, vendar mora vsaj en ostati popolnoma odkrit.
Prapalica: Ko zadenete vseh 10 kozarčkov zmagate, nasprotnik nima možnosti izvesti uroka, ki bi kakorkoli podaljšal igro.
Kamen vstajenja: Če nasprotnik zadane vseh 10 vaših kozarčkov, lahko enega ponovno postavite na mizo. Nasprotnik ponovno cilja, če zadane je igre konec.

Slytherin

Avada kedavra: Izberete nasprotnikov kozarec; ta ga mora vzeti z mize (spiti). Urok se lahko izvaja tudi nad kamnom vstajenja.
Cruccio: Nasprotniki morajo en krog ciljati kozarčke s pomočjo trikov.
Imperio: Nasprotnik morajo en krog ciljati kozarček, ki ga določite.

Ravenclaw

Expelliarmus: Nasprotnik igra ta krog brez tolkača.
Confundus: Nasprotnik vas lahko prosi, da reorganizirate svoje kozarčke (ponavadi se uporabi, ko so kozarčki oddaljeni drug od drugega).
Felix felicis: Na nasprotnikove kozarčke ciljate tolikokrat, kot so oni v tem krogu zadeli vaših kozarčkov.

Hufflepuff
Accio: Ko zadenete nasprotnikov kozarček, ga prenesete na svojo stran mize.
Wingardium Leviosa: Nasprotnika prosite, da reorganizira svoje kozarčke. Ostati morajo znotraj originalnega trikotnik desetih kozarčkov.
Soba KŽTD: Ponovno lahko mečete zgrešene mete v tem krogu.

bradavičarka domovi

Pravila igre:

  • Kozarec, ki ga je zadel nasprotnik se z mize odstrani šele, ko so ciljali vsi člani ekipe.
  • Normalnih metov tolkač ne sme odbijati. Nasprotno pa velja za tiste mete, ki poletijo skozi obroče na sredini mize.
  • Blokirati mete z drugimi predmeti ali deli telesa poleg kija ni dovoljeno. Za kazen ekipa, ki je metala zviz, določi kateri kozarec mora nasprotnik umakniti z mize.
  • Če tolkač odbije met, ki ni šel čez obroč, ekipa odstrani enega od svojih kozarcev.

Zmagate lahko na dva načina; tako, da zadenete vse kozarce in jih s tem odstranite z mize (nasprotnik jih spije) ali, da zadenete Zlati kozarec.

Kozarci se z mize odstranjujejo po naslednjih pravilih:

  • Zviz pade v kozarec: 1 kozarec
  • Zviz poleti skozi obroč in pade v kozarec: +1 dodatni kozarec
  • Dva igralca zviz vržeta v isti kozarec: + 1 dodatni kozarec
  • Trije igralci vržejo zviz v isti kozarec: +2 dodatna kozarca, + ekipa ponovno cilja, kozarčki se z mize odstranijo (spijejo) pred dodatnim metom

Katere dodatne kozarce bo ekipa vzela iz igre določi ekipa, ki jih bo spila.

quidditch pong

Kraja stolov

25. november 2016 v Abraham, Dekliščina, Fantovščina od polona

Kraja stolov je odlična igra za poroke in večje zabave, saj se jo lahko igrajo vsi, poleg tega pa se ob igri še dodobra nasmejimo.

Igra se prične tako, da v krog postavimo toliko stolov, kolikor je igralcev. Določimo voditelja, ki ne sme biti vključen v igro. Vsi igralci se usedejo na svoje stole, nato prične igrati glasba. Takrat morajo vsi vstati in začeti hoditi okoli kroga s stoli. Med tem voditelj igre odstrani stol, in ko reče »stop« se glasba ustavi, vsi udeleženci pa se morajo morejo usesti na stol. Tisti, ki ne poišče svojega stola, da bi se nanj usedel, izpade iz igre. Igra je najbolj zanimiva takrat, ko se število stolov občutno zmanjša in se igralci borijo za stole, kar večkrat privede do zabavnega padca na tla.

 

Povej stavek z besedo na zadnjo črko prejšnje besede

21. oktober 2016 v Dekliščina, Fantovščina, Igre na zabavi, Pivske igre, Razno od polona

Igra povej besedo na zadnjo črko prejšnje besede se v “običajnih” okoliščinah sliši precej preprosta. Če pa se isto igro igramo na zabavi, kjer je prisotnega tudi malo alkohola, je situacija drugačna.
Prijatelji se usedejo v krog in nekdo prvi pove poljubno besedo. Nadaljuje tisti, ki sedi poleg njega. Ta more povedati stavek, ki se začne z besedo na črko, s katero se je končala beseda, ki jo je povedal njegov/predhodnik/ca. V primeru, da se zmoti, mora popiti nekaj alkohola. “Smiselno” je, da se igro začnete igrati takrat, ko ste že nekaj spili, saj bo igra tako bolj zabavna, ker bo verjetnost, da se bo kdo od igralcev zmotil, večja.

Prodaja nevestinega/ženinovega personaliziranega izdelka – personalizirana igra

7. oktober 2016 v Dekliščina, Fantovščina od polona

Zelo zaželeno je, da povabljene prijateljice nevesti dekliščino popestrite s personaliziranimi igrami. Poskusite ugotoviti, katera značilnost najbolje opiše nevesto in se nato osredotočite nanjo. Je to njen hobi, njena najljubša jed, navada, morda priimek (npr. Zajec, Medved …)? Na temo ene ali več teh značilnosti organizirajte igro, ki bo vključevala tudi mimoidoče ali sosede.

Prijateljice, ki organizirajo dekliščino, pogosto določijo, da bo nevestina naloga prodaja določene stvari, ki jo opisuje ali izdelka, ki ga je izdelala sama. S prijateljicami se podajo na ulico ali se sprehodijo skozi kraj, kjer ljudje poznajo nevesto.

Primer, ki se navezuje na priimek neveste: Zajec.
Bodoča nevesta se mora s pomočjo prijateljic obleči v zajčka, nato pa ji prijateljice prinesejo košaro s korenjem, ki ga mora za simbolično ceno oz. prostovoljni prispevek prodati na ulici. Pred tem mora ljudem razložiti, da se bo v kratkem poročila, zato mora danes izpolnjevati naloge, ki ji jih zastavijo prijateljice.
Podobno lahko storite tudi za priimek Medved (prijateljica se mora obleči v medvedko in prodajati npr. med)

Primer za nevesto, ki se ukvarja s fotografiranjem:
Bodoča nevesta, katere strast ali pa morda celo poklic je fotografija, dobi nalogo, da bo morala po hišah prodajati fotografije – najbolje je, da se to dogaja v kraju, kjer jo poznajo, saj je igra tako bolj zabavna. Poanta igre je v tem, da prijateljice nevesti ne priskrbijo navadnih fotografij, ampak fotografije starih, razpadajočih hiš, lesenih kolib, iglujev … Nevesta mora okoli vratu obvezno nositi star fotoaparat, ki ga ji priskrbijo prijateljice. Pri vsaki hiši mora skupaj s prijateljicami pozvoniti in razložiti, da se kmalu poroči. Ljudem mora povedati, da je pravkar fotografirala njihovo hišo in sedaj prodaja slike. Če se ljudje odločijo za nakup, jim proda eno od slik, ki so ji jih pripravile prijateljice. Smeh zagotovljen!

Igre so primerne tudi za fantovščino.

Kako dobro te pozna bodoči ženin?

10. september 2016 v Dekliščina od polona

Priprave na igro potekajo že pred dekliščino, saj morajo dekleta sestaviti vprašanja v zvezi z bodočo nevesto in jih zastaviti bodočemu ženinu, ne da bi nevesta za to vedela.
Na dekliščini sledi glavni in najbolj zabavni del igre. Nevestine prijateljice ji, navadno, ko je nevesta že pod rahlih vplivom alkohola (seveda pa ni nujno) pričnejo zastavljati enaka vprašanja, kot so jih pred dekliščino zastavile ženinu. Zagotavljamo ti, da se boste ob tej igri s prijateljicami nasmejale do solz! Zelo zabavno je poslušati iskrene odgovore (morda že malce opite) bodoče neveste. Igra pripomore tudi k temu, da nevestine prijateljice, o njej izvejo kakšno novo informacijo, pogled … Seveda pa sta glavna namena zabava in smeh.

Veksl

7. avgust 2012 v Abraham, Dekliščina, Fantovščina, Rojstni dan, Zlata poroka od admin

Ta igra je zelo priljubljena na zabavah z živo glasbo. Igralci plešejo v parih, en plesalec pa ima namesto svojega para metlo. Ko ta vrže metlo na tla, morajo vsi plesalci zamenjati svoj par. Tisti igralec, ki ostane brez para, mora sedaj plesati z metlo. Igra se nadaljuje dokler se igralci ne utrudijo oziroma ne naveličajo.

Pivska igra – 1, 2, bum!

29. julij 2012 v Dekliščina, Fantovščina, Pivske igre, Rojstni dan od admin

Pred pričetkom igre pripravite kozarce z žgano ali drugo alkoholno pijačo. Igralci naj sedijo v krogu. V smeri urinega kazalca naj začnejo izgovarjati zaporedna števila (1, 2 in tako dalje). Pravilo te igre je, da morajo igralci namesto števila 3 in njegovih večkratnikov ter števil, ki vsebujejo 3 (13, 23, 31, 32, … ) izgovoriti bum. Igra se nadaljuje v krogu, dokler se nekdo ne zmoti. Tisti, ki se zmoti, mora za kazen popiti kozarec.

Dokaži, da boš dobra gospodinja

23. julij 2012 v Dekliščina od admin

Igra je primerna predvsem za dekliščino. Skoraj vsaka bodoča nevesta bo morala prevzeti vlogo gospodinje, zato naj vam že sedaj dokaže, da je na to nalogo pripravljena. Priskrbite ji plastično lutko dojenčka, njegovo ritko namažite s čokoladnim namazom, mu nadenite plenico in ga oblecite. Nevesta naj ga nato z zavezanimi očmi previje in preobleče. Če bo dekliščina potekala v notranjih prostorih, ji priskrbite umazano perilo, ki ga bo morala oprati in obesiti. V primeru, da bo potekala v naravi, pa lahko bodoča nevesta namesto pralnega stroja uporabi kar bližnji potok in perilo obese, kjer pač najde primeren prostor.

Obrij ženina

16. julij 2012 v Dekliščina od admin

Igra je primerna predvsem za dekliščino. Bodoči nevesti podarite balon, na katerega ste predhodno narisali ženina. Nevesta naj ga najprej namaže z brivsko peno, nato pa naj ga z britvico obrije tako, da ji balon ne bo počil. Če ji ne uspe in ji balon poči, sledi poljubna kazen.

Slackline

27. junij 2012 v Darila za rojstni dan, Dekliščina, Fantovščina, Rojstni dan od admin

Slackline postaja vedno bolj priljubljena družabna igra na zabavah v naravi in je primerna za ljudi vseh starosti. Potrebujete gurtno, ki jo napnete med fiksni točki (ponavadi dve drevesi). Vsak posameznik se nato vzpne nanjo in jo poizkusi prečkati brez dotikanja tal. Za začetnike to predstavlja predvsem zabavo ob lovljenju lastnega ravnotežja, bolj izkušeni pa lahko na njej izvajajo tudi različne akrobacije.

Hoja po traku iz najlona na videz zgleda zelo enostavna, vendar boste kaj kmalu ugotovili da ni tako lahko. Predstavlja izziv vsem, ki si želijo izboljšati svoje ravnotežje in obljublja obilico zabave. Je tudi primeren za telesno vadbo, saj krepi moč in utrjuje mišice.