7. oktobra 2016 v Dekliščina, Fantovščina od admin

Zelo zaželeno je, da povabljene prijateljice nevesti dekliščino popestrite s personaliziranimi igrami. Poskusite ugotoviti, katera značilnost najbolje opiše nevesto in se nato osredotočite nanjo. Je to njen hobi, njena najljubša jed, navada, morda priimek (npr. Zajec, Medved …)? Na temo ene ali več teh značilnosti organizirajte igro, ki bo vključevala tudi mimoidoče ali sosede.

Prijateljice, ki organizirajo dekliščino, pogosto določijo, da bo nevestina naloga prodaja določene stvari, ki jo opisuje ali izdelka, ki ga je izdelala sama. S prijateljicami se podajo na ulico ali se sprehodijo skozi kraj, kjer ljudje poznajo nevesto.

Primer, ki se navezuje na priimek neveste: Zajec.
Bodoča nevesta se mora s pomočjo prijateljic obleči v zajčka, nato pa ji prijateljice prinesejo košaro s korenjem, ki ga mora za simbolično ceno oz. prostovoljni prispevek prodati na ulici. Pred tem mora ljudem razložiti, da se bo v kratkem poročila, zato mora danes izpolnjevati naloge, ki ji jih zastavijo prijateljice.
Podobno lahko storite tudi za priimek Medved (prijateljica se mora obleči v medvedko in prodajati npr. med)

Primer za nevesto, ki se ukvarja s fotografiranjem:
Bodoča nevesta, katere strast ali pa morda celo poklic je fotografija, dobi nalogo, da bo morala po hišah prodajati fotografije – najbolje je, da se to dogaja v kraju, kjer jo poznajo, saj je igra tako bolj zabavna. Poanta igre je v tem, da prijateljice nevesti ne priskrbijo navadnih fotografij, ampak fotografije starih, razpadajočih hiš, lesenih kolib, iglujev … Nevesta mora okoli vratu obvezno nositi star fotoaparat, ki ga ji priskrbijo prijateljice. Pri vsaki hiši mora skupaj s prijateljicami pozvoniti in razložiti, da se kmalu poroči. Ljudem mora povedati, da je pravkar fotografirala njihovo hišo in sedaj prodaja slike. Če se ljudje odločijo za nakup, jim proda eno od slik, ki so ji jih pripravile prijateljice. Smeh zagotovljen!

Igre so primerne tudi za fantovščino.