14. februarja 2017 v Dekliščina, Fantovščina, Pivske igre, Rojstni dan od admin

Ime igre izhaja iz čarovniškega športa, igranega v seriji romanov o Harryju Potterju pisateljice J. K. Rowling. Igra se podobno kot veliko bolj poznani „Beer Pong“, vendar ima nekaj pomembnih čarovniških preobratov. Za igranje potrebujete set pripomočkov – tri zlate obroče, ki stojijo na nekaj 10 cm visokih palicah, dva majhna kija in zlati zviz (ang. „Golden Snitch“). Set je možno kupiti preko spletnih trgovin, vendar lahko z nekaj iznajdljivosti in ročnih spretnosti pripomočke izdelamo tudi sami.

quidditch pong

Na vsako stran mize v obliki trikotnika postavite 10 kozarčkov, z vrhom usmerjenim proti sredini. Kozarčke napolnite z izbrano alkoholno pijačo. Na sredino mize postavite zlate obroče. Ob strani mize postavite dodaten kozarček napolnjen z vodo za spiranje zviza, v bližino mize pa dodajte še Zlati kozarec. Igralci v ekipi si razdelijo vloge – navadni igralec, tolkač in iskalec. Naloga tolkača je, da skuša odbiti nasprotnikove mete zviza, naloga iskalca pa, da zadane Zlati kozarec.

Preden se igra začne, naj ekipi izbereta kateremu domu bosta pripadali – Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw in Hufflepuff. Izbira je še kako pomembna, saj vsakemu domu pripadajo trije uroki, ki jih lahko uporabite pri igri. Posamezen urok lahko uporabite le enkrat v celi igri!

Gryffindor

Plašč nevidnosti: Z rokami lahko zakrivate svoje kozarčke, vendar mora vsaj en ostati popolnoma odkrit.
Prapalica: Ko zadenete vseh 10 kozarčkov zmagate, nasprotnik nima možnosti izvesti uroka, ki bi kakorkoli podaljšal igro.
Kamen vstajenja: Če nasprotnik zadane vseh 10 vaših kozarčkov, lahko enega ponovno postavite na mizo. Nasprotnik ponovno cilja, če zadane je igre konec.

Slytherin

Avada kedavra: Izberete nasprotnikov kozarec; ta ga mora vzeti z mize (spiti). Urok se lahko izvaja tudi nad kamnom vstajenja.
Cruccio: Nasprotniki morajo en krog ciljati kozarčke s pomočjo trikov.
Imperio: Nasprotnik morajo en krog ciljati kozarček, ki ga določite.

Ravenclaw

Expelliarmus: Nasprotnik igra ta krog brez tolkača.
Confundus: Nasprotnik vas lahko prosi, da reorganizirate svoje kozarčke (ponavadi se uporabi, ko so kozarčki oddaljeni drug od drugega).
Felix felicis: Na nasprotnikove kozarčke ciljate tolikokrat, kot so oni v tem krogu zadeli vaših kozarčkov.

Hufflepuff
Accio: Ko zadenete nasprotnikov kozarček, ga prenesete na svojo stran mize.
Wingardium Leviosa: Nasprotnika prosite, da reorganizira svoje kozarčke. Ostati morajo znotraj originalnega trikotnik desetih kozarčkov.
Soba KŽTD: Ponovno lahko mečete zgrešene mete v tem krogu.

bradavičarka domovi

Pravila igre:

  • Kozarec, ki ga je zadel nasprotnik se z mize odstrani šele, ko so ciljali vsi člani ekipe.
  • Normalnih metov tolkač ne sme odbijati. Nasprotno pa velja za tiste mete, ki poletijo skozi obroče na sredini mize.
  • Blokirati mete z drugimi predmeti ali deli telesa poleg kija ni dovoljeno. Za kazen ekipa, ki je metala zviz, določi kateri kozarec mora nasprotnik umakniti z mize.
  • Če tolkač odbije met, ki ni šel čez obroč, ekipa odstrani enega od svojih kozarcev.

Zmagate lahko na dva načina; tako, da zadenete vse kozarce in jih s tem odstranite z mize (nasprotnik jih spije) ali, da zadenete Zlati kozarec.

Kozarci se z mize odstranjujejo po naslednjih pravilih:

  • Zviz pade v kozarec: 1 kozarec
  • Zviz poleti skozi obroč in pade v kozarec: +1 dodatni kozarec
  • Dva igralca zviz vržeta v isti kozarec: + 1 dodatni kozarec
  • Trije igralci vržejo zviz v isti kozarec: +2 dodatna kozarca, + ekipa ponovno cilja, kozarčki se z mize odstranijo (spijejo) pred dodatnim metom

Katere dodatne kozarce bo ekipa vzela iz igre določi ekipa, ki jih bo spila.

quidditch pong