18. novembra 2009 v Abraham, Dekliščina, Fantovščina, Igre na zabavi, Rojstni dan, Zlata poroka od admin

Petje na zabavi je lahko zelo zabavno in poveže celotno družbo. Na zabavi lahko organiziramo tekmovanje v karaokah, ki bo popestrilo vzdušje in sprožilo tudi salve smeha in navdušenja.

Ker je večina ljudi sramežljiva, ko pride do petja, je lažje, če pripravimo skupinsko petje v parih. Tako ob “fušanju” veš, da nisi edini, ponavadi pa zraven dobrega komada “zategne” kar cela družba.

Potrebujemo napravo za karaoke, najbolj znan je Sony Playstation s programom Singstar. Seveda je potrebno imeti tudi dva mikrofona.Ker ta varianta ni tako poceni, obstajajo tudi alternative.

Ena je program UltraStar, ki je podoben Singstarju, in je brezplačen. Deluje na računalniku, pesmi pa lahko dobite a straneh skupnosti, ki jih dela sama. Ker tudi računalnik verjetno že imate, je edini strošek mikrofon, najbolje kar dva. Najbolje se obnesejo kar USB mikrofoni, ker imamo več vhodov. Najcenejše se dobi za okoli 15 €.  Tisti z “banana” priključkom so še cenejši a pogosto je problem, da zvočna kartica računalnika nima dveh vhodov.

Za popestritev še en video kako izgledajo karaoke v akciji: