27. junija 2011 v Igre na zabavi, Rojstni dan, Za najmlajše od admin

Stara družabna igra, kjer je potrebno vključiti možgane, reflekse in natančnost. S kredo se nariše krog in se ga razdeli na toliko delov kot je igralcev. Vsak izmed igralcev si izbere katera država oziroma pokrajina bo, ter si s kredo to napiše v svoj del kroga, kjer potem tudi stoji, nato pa z žrebom določimo kdo bo pričel.

Tisti ki je imel srečo in prične z igro, vzame nek predmet, na primer majhno palčko ali kamenček, si izbrati koga bo napadel ter v njegov del kroga vreči kamen, obenem pa zaklicati “napadam (na primer) Nemčijo”. Tisti trenutek vsi, razen napadenega, stečejo kar se le da daleč stran, dokler napadeni ne stopi na predmet in se zadere “stop”. V tem trenutku se vsi ostali morajo ustaviti, napadeni pa si nekoga izbere in ga s tistim predmetom poiskuša zadeti (seveda iz tistega dela kroga ki njemu pripada). Če ga zadane, mu on s kredo vzame čim večji del njegovega območja, v nasprotnem primeru pa obratno. To se zgodi tudi če napadalec ob metu predmeta ne zadane tistega dela ki ga je napadal. Toda tisti ki odvzema drugemu, se lahko iztegne samo iz svojega območja, ne sme stopiti drugam.

Potem meče tisti ki je bil napaden in ta postopek ponovavljamo kolikokrat hočemo oziroma dokler ne ostaneta samo še dva, ki sta potem zmagovalca.