23. januarja 2017 v Za najmlajše od admin

Naj bodo bratci in sestrice ali pa prijatelji v vrtcu in šoli; otroci se ne bodo razumeli vsak trenutek. Prišlo bo do sporov glede igrač, zamer glede ponesreči politega soka, ukradene barvice in podobno.  Ko se pomirijo in pozabijo na pripetljaj so ponovno najboljši prijatelji. To je popolnoma normalen proces delovanja otrok, kljub temu pa lahko pripomorete k preživljanju njihovega prostega časa v prijateljskih odnosih. Družabne igre za otroke so odlična aktivnost, s pomočjo katere lahko to dosežemo. Naj bo to v vrtcu, šoli, na rojstnem dnevu ali na domačem dvorišču, vedno se lahko najde igra, ki je primerna za trenutne okoliščine in število ljudi. Najdete jih v različnih spletnih trgovinah, med drugim tudi na oddelku družabne igre v trgovini Babadu.

Družabne igre za otroke se med seboj razlikujejo. Lahko so namizne igre, igre s kartami, gibalne igre, za velike skupine ali majhno število ljudi… Katera bo primerna za povezovanje otrok pa se razlikuje med skupinami in celo med vsakim posameznikom. Če želite v igro vpeljati več otrok lahko predhodno opazujete na katere aktivnosti se pozitivno odzivajo ter za katere ne pokažejo veliko zanimanja. Preden ugotovite, v katero igro se vključijo vsi otroci bo mogoče potrebno nekaj poskusov. Za ideje lahko pobrskate po spletu ali pogledate v predalnike, če se tam skrivajo pozabljene družabne igre, ki jih lahko ponovno oživite.

Družabne igre za otroke spodbujajo tudi učenje; z njo razvijajo ustvarjalnost, se čustveno, govorno in socialno razvijajo, izboljšujejo zaznavno – gibalne spretnosti, dobivajo informacije o predmetih ter se učijo o vzročno – posledičnih odnosih med objekti v otrokovi okolici. Seveda pa je namen igre veselje in zabava.