9. januarja 2017 v Za najmlajše od admin

Baseball je lahko zelo zabavna igra za popestritev praznovanj za najmlajše.

Za igro potrebujemo žogico, najbolje za tenis, kij, kredo, vrvi, in blazine za označitev igrišča in baz. Baseball je igra, kjer tekmujeta 2 ekipi. V vsaki je po 9 igralcev. Igrišče je označeno z dvema mejnima linijama, ki med seboj tvorita pravi kot. Igra se začne z metom metalca, ki je postavljen v središče notranjega igrišča. Metalec meče žogo lovilcu, in sicer v višino med kolenom in pazduho.

Odbijalec mora žogo odbiti v dobro polje, ki je znotraj mejnih linij. Ko ta uspešno odbije žogo, spusti palico in se poskuša dotakniti prve druge in tretje baze ter se vrniti v domačo bazo.baseball.png

Točke dosega samo ekipa, ki je v napadu. Igralci obrambe morajo napadalcu preprečiti napredovanje do baze tako, da ga ovirajo.

Tekač, ki osvoji bazo, jo mora zapustiti, če proti njemu napreduje njegov soigralec, ki je za njim odbijal žogico in jo je uspešno odbil. Na eni bazi lahko stoji samo en napadalec.

Če odbijalec odbije žogo v zrak, morajo vsi tekači ostati v bazah. Ko obrambna ekipa izloči iz igre 3 napadalce, se ekipi zamenjata. Branilci tako gredo v napad, napadalci pa v obrambo.

Tekma časovno ni omejena, traja toliko časa, da igralci, ki so v obrambi izločijo 3 napadalce.