28. decembra 2016 v Za najmlajše od admin

»Nad-pod«
Otroci se postavijo v vrsto. Prvemu otroku v vrsti dajte veliko žogo. Žogo nato preko glave poda naslednjemu, ki stoji za njim. Ko naslednji otrok dobi žogo pa jo poda nazaj pod nogami. Ko tretji dobi žogo, jo naslednjemu spet poda preko glave, četrti pa pod nogami, in tako naprej do konca vrste.

Brez naslova.jpg

Cepetavčki
Palice postavimo v ravno vrsto po stezi, z razmakom 30–40 cm. Igralec stopi v žakelj, priskače do prve palice in jo pobere, nato preskoči vse ostale in palico nato položi v škatlo na koncu steze. Potem zleze iz vreče in z njo steče nazaj ter se dotakne naslednjega, ki ponovi vajo. Zmaga ekipa, ki prva opravi svojo nalogo.

Butanje žoge
Razdelimo se v manjše skupine. Prvi igralec v vsaki skupini začne s tem, da s svojega cilja brcne žogo do več metrov oddaljenega gola.Če gola ne zadane se mora z žogo vrniti do starta in ponovno poskusiti. Ko mu uspe zadeti gol, ponovijo tako vsi ostali v vrsti za njim. Tista skupina, ki konča prva, zmaga.

Kotaljenje gume po poligonu
Postavimo poljuben poligon, po katerem morajo skupine (po pravilih štafete) kotaliti gumo. Skupina, katere igralci prvi opravijo nalogo, zmaga.

Poligon
Tekmovalci se razdelijo v enakovredne skupine in se postavijo v kolone. Pred njih postavimo vedro napolnjeno z vodo, v katerem so bomboni. Naloga prvega v koloni (in nato vseh za njim) je, da brez pomoči rok z dna vedra pobere bombon, ga odvije in poje. Nato steče do naslednjega vedra, vzame lonček, ga da brez pomoči rok v usta, zajame vodo in jo čim hitreje odnese v steklenico na koncu igrišča ter jo brez rok zlije v steklenico. Ko je kozarček prazen, naredi preval, med tem pa eden izmed voditeljev poškropi tekmovalca z lončkom vode. Nato hitro steče nazaj in šele, ko se dotakne naslednjega tekmovalca v ekipi, lahko ta starta. Zmaga skupina, ki prva opravi vse naloge.