17. oktobra 2016 v Zlata poroka od admin

Zlata poroka je jubilej, ko sta zakonca poročena zavidljivih 50 let. Pri tem jubileju sta stara približno 70 ali več let, kar pomeni, da imata najverjetneje že vnuke, če ne celo pravnuke.  V 50 letih skupnega življenja se pri zakoncih zagotovo zvrsti izjemno veliko lepih dogodkov in izkušenj, prav tako pa tudi fotografij.
Zato lahko slavljencema pripravimo čudovito zgodbo, sestavljeno iz slik, ki jih bo popeljala nazaj v preteklost in se bosta tako spomnila vseh dogodivščin, ki sta jih morda že pozabila. Otroci, vnuki, pravnuki in prijatelji lahko na praznovanju zlate poroke slavljencema pričarajo izjemno vzdušje. Potruditi se je morajo le, da najdejo čim več različnih slik iz različnih življenjskih obdobij para in morda tudi tistih, ko partnerja še nista bila poročena. Slike naj ne bodo le iz enega obdobja. Nato pa morajo iz teh slik narediti močno zgodbo, ki bo te slike povezovala in bodo dobile smisel.
Najbolje je, da slike uredimo v programu Power Point in jih na praznovanju projiciramo na platnu, da jih bodo res lahko videli vsi povabljenci. Vključimo tudi primerno glasbo, ki bo podpirala slike in tako zgodbo naredila še bolj živo. Pod vsako sliko je smiselno dodati tudi krajši napis, ki bo tudi tistim povabljencem, ki ne poznajo ozadja fotografije, pojasnila dogodek s slike.
Primera:

  • Fotografija, ko zakonca držita v rokah novorojenčka; v ozadju skladba skupine Čuki – Štorklje; pod sliko napis: rojstvo hčere Nike,
  • Fotografija, ko mož “omaga” za mizo na poroki svojega sina, žena pa sedi zraven in mu ponuja vodo; v ozadju skladba Prokleta nedelja; pod sliko napis poroka sina Matica je bila zares naporna.

Bistvo je v tem, da najdete čim večji nabor različnih fotografij in da niso vse zgolj romantične in/ali resne – saj bo tako dogodek še bolj zabaven. Zagotavljamo vam, da se bosta zlatoporočenca pri tem nasmejala, prav tako pa tudi povabljenci. Izberite pa seveda tiste slike in pod njimi primerne komentarje, za katere veste, da zlatoporočencema ob pogledu nanje ne bo neprijetno.