1. avgusta 2019 v Razno od admin

Delovna oblačila so nepogrešljiva oprema pri opravljanju najrazličnejših poklicev. Uporabljajo jih gradbeniki, gostinci, zdravstveni delavci, električarji, gasilci itd., pomembno pa je, da so prilagojena delu, ki ga opravljamo. Po eni strani nam delovna oblačila vrhunske kakovosti zagotavljajo varno opravljanje dela v vseh delovnih razmerah, tudi tistih bolj ekstremnih, hkrati pa zagotavljajo udobje izražajo pripadnost podjetju. Zaščitna delovna oblačila so namenjena varovanju samega sebe ali drugih pred enim ali več tveganji za varnost in zdravje. Seveda se delovna oblačila od poklica do poklica razlikujejo, saj se pri vseh delih ne srečujemo z enakimi tveganji. Npr. zdravniki uporabljajo drugačne delovne uniforme kot kuharji in vzdrževalci cest uporabljajo drugačna zaščitna delovna oblačila kot rudarji. Ustrezna delovna oblačila, vključno z obutvijo in osebno varovalno opremo mora določiti delodajalec v skladu z veljavno zakonodajo, pri čemer je potrebno določiti oceno tveganja za varnost in zdravje na določenem delovnem mestu ter oceniti škodljive vplive v delovnem okolju in stopnjo tveganja, na podlagi česar nato izberemo delovna oblačila iz primernega materiala. Izbiramo lahko med različnimi barvami in različnimi kosi obleke, kot so tunike, halje, hlače, krila, kombinezoni, predpasniki itd. Ne glede na vrsto dela je pomembno, da izbrana specialna delovna oblačila ne ovirajo gibanja, hkrati pa so prilagojena temperaturi v prostoru in težavnosti dela, seveda pa morajo biti tudi pralna. V sodobnem času delovna oblačila niso več namenjena le zagotavljanju varnosti na delovnem mestu, temveč imajo več pomembnih funkcij, o katerih bomo spregovorili v nadaljevanju. V podjetju Lindström se zavedamo, da neprilagodljiva, rigidna in neudobna oblačila niso primerna za zaposlene, vendar pa se tudi strinjamo, da so se delovna oblačila, ki so nekoč veljala za standard, bistveno spremenila. Vsakdo, ki želi doseči spremembe na delovnem mestu in podpreti videz podjetja, bi moral razmisliti o specialnih delovnih oblačilih, ki bodo v podjetje prinesla veliko pozitivnih sprememb. V večini slovenskih podjetij namreč zaščitna delovna oblačila ne odražajo podjetja na pravi način, posledica česar je nezadovoljstvo vodilnih v podjetju in zaposlenih, na nasprotni strani pa podjetja, ki dajo ogromno na primerna in kakovostna delovna oblačila, poročajo o večjem zadovoljstvu in uspešnosti pri delu.

Kako izbrati obleko za eleganten in profesionalen izgled vseh zaposlenih?

Dejstvo je, da so zaposleni obraz podjetja in ker so pogosto v stiku z ljudmi (odvisno od poklica), je pomembno, da so oblečeni lepo, udobno in enotno. Morda se tega niti ne zavedamo, vendar so prav zaposleni tisti, ki so najbolj na očeh in tisti, ki lahko pri strankah oziroma obiskovalcih ustvarijo pozitiven ali negativen vtis. Verjeli ali ne, na vse to vpliva tudi izbira delovnih oblačil, ki jih je težko spregledati. Če se zaposleni počutijo prijetno in zadovoljno, potem bodo na delovnem mestu delali bolje in učinkoviteje. Čeprav je potrebno najprej pomisliti na varnost in izgled zaščitnih delovnih oblačil za zaposlene, je nadalje smiselno pri sprejemanju odločitve upoštevati industrijsko specifično zakonodajo in operativne modele ter se pri tem vprašati, ali izbrana delovna oblačila zagotavljajo potrebno stopnjo varnosti in ali so testirana oziroma trajna. Slednje je pomembno tudi z ekološkega vidika. Agencija za varstvo okolja namreč navaja, da je bilo v letu 2013 ustvarjenih 15,1 milijona ton tekstilnih odpadkov, pri čemer je bilo 12,8 milijona ton zavrženih. V podjetju Lindström smo želeli poiskati ekološko rešitev, zato smo se odločili, da našim strankam ponudimo možnost najema delovnih oblačil. Ponujamo vam ustrezne rešitve delovnih oblek za podjetja in organizacije vseh velikosti in z različnih področij – na področju zdravstva in vzdrževanja, od živilskopredelovalne do kovinske industrije. Vsa delovna oblačila iz naše ponudbe so izdelana iz preizkušenih in trpežnih materialov, ki zaposlenim zagotavljajo varnost in poskrbijo za njihov urejen izgled.

Ne spreglejte razlogov, zakaj se odločiti za našo storitev

Ponujamo vam celostno rešitev, kar pomeni, da najprej ocenimo in predvidimo potrebe ter vam na tak način priporočimo delovna oblačila, ki bi bila najprimernejša izbira za vaše zaposlene. Delovne uniforme, ki jih najamete pri nas, bomo za vas skladiščili, prali, vzdrževali in popravljali ter jih po potrebi zamenjali z novimi. Večino obrabljenih delovnih oblačil recikliramo v tekstilne izdelke, saj tako pomagamo pri ohranjanju čistega okolja. Čista in vzdrževana delovna oblačila nato tedensko dostavljamo v omarice zaposlenih oziroma na dogovorjeno mesto. Pri tem odpeljemo umazana zaščitna oblačila. Vse to pomeni, da vi kot podjetje ne boste imeli praktično nobenega dela z delovnimi oblačili, saj odgovornost za vse prevzamemo mi. V kolikor se zanimate za našo storitev, vas vabimo k ogledu kolekcije naših delovnih oblačil, ki jo najdete na spletni strani. Za vsa vprašanja smo vam vedno na voljo.