5. septembra 2016 v Razno od admin

V zadnjem času je v trendu imeti hišni kino. Ne le, da je udobno, tudi cene teh so postale precej dostopne, zato si ga lahko kupi skoraj vsakdo, če si ga le zaželi. To pa je tudi vprašanje, na katerega se najdejo zelo različni odgovori. Nekateri pravijo, da ga ne zamenjajo za nič na svetu, drugi spet, da jim je veliko ljubši pravi kino. Nekaterim je torej všeč, če doma lahko z zelo realnimi efekti v pižami in družbi najbližjih gledajo svoj najljubši film, drugi se rajši lepo uredijo in z množico, a vseeno v temi in tišini gledajo najnovejše filmske uspešnice.

Pa recimo, da smo v skupini tistih, ki si doma želijo nekaj več kot le navadno televizijo z vgrajenimi zvočniki. Kakšen hišni kino kupiti in za koliko denarja? Tukaj ni instant recepta ali pravil. Vse glede na vaše želje in kupček denarja, ki ga želite nameniti za nakup domačega ali hišnega kina. Vredno se je posvetovati z nekom, ki ima znanje o tej tehniki ali pa hišni kino doma že ima. Veliko stvari se izkaže šele v praksi. Raje se pozanimajte o več modelih in jih med seboj primerjajte po kakovosti in tudi ceni. Z nakupom se nikar ne prenaglite in o izbiri dobro premislite.

Prednosti hišnega kina so vsekakor mamljive, saj kot že omenjeno, ponuja udobje domačega stanovanja. Prostor, kjer si boste uredili hišni kino je lahko kar domača dnevna soba, lahko pa se odločite za poseben kotiček, ki bo namenjen le gledanju filmov, primerno zatemnjen in morda tudi izoliran.