10. oktobra 2016 v Abraham, Razno od admin

Na praznovanjih kot je npr. Abraham pogosto ne vemo, kako naj slavljencu predamo darilo. Odvisno je tudi od tega, kako smo s slavljencem povezani in tudi od navad, ki jih imamo. Družinski člani darilo navadno predajo na praznovanju in ne na dan rojstnega dne. Pri tem pa naletimo na vprašanje, kako to storiti.

Najbolje je, da to storimo s pomočjo igre, ki je tematsko povezana z darilom. Lahko se odločite tudi za način, da mora slavljenec skozi igro ugotoviti, kaj je darilo.

Primer igre za motorista ki vpelje darilo bon za trening varne vožnje z motorjem:
Slavljenca pokličemo na prizorišče, kjer je dovolj prostora za izvedbo igre. Pazimo tudi na to, da bodo vsi povabljenci lahko videli potek igre. Pripomočke priskrbimo organizatorji. Slavljenec si mora na glavo namestiti motoristično čelado in obleči svetleči varnostni brezrokavnik. Na tla mu postavimo stožce, ki jih lahko izdelamo iz papirja. Pripeljemo mu kolo – najbolj varno je otroško kolo, da je lahko slavljenec (ki je morda že malce pod vplivom alkohola) z nogami na tleh. Nato mu povemo navodila, ki jih mora za uspešno opravljeno nalogo upoštevati. Ko nalogo opravi, mu čestitamo in povemo, da smo ugotovili, da je sedaj sposoben lahko tudi za pravi trening varne vožnje z motorjem.

Pravila igre lahko prilagajamo poljubno. Slavljenca lahko “kaznujemo”, če se dotakne stožca – v tem primeru mora igro začeti od začetka. Tudi število voženj med stožci lahko prilagajamo poljubno. Vključimo lahko tudi časovno omejitev, v kateri mora slavljenec opraviti nalogo. Če preseže zastavljen čas, mora vožnjo ponoviti.

Igra bo najverjetneje izzvala veliko smeha. Med igro apeliramo tudi na druge povabljence, naj spodbujajo slavljenca, da bo uspešno opravil zastavljeno nalogo.