20. maja 2020 v Razno od admin

Zunanja vrata so pomemben del vsake stavbe, zato je koristno, da pri nakupu ne gledamo le na ceno, ampak se poglobimo v vse karakteristike, ki jih moramo imeti dobra vrata. Pozorni moramo biti na vse detajle, ki so lahko odločilni. Na žalost pri nakupu ne moremo z gotovostjo vedeti, kako se bodo obnesla naša nova vrata. Lahko pa se potrudimo in izberemo resnično najboljša, ki so trenutno na trgu. Tako bomo z njimi zagotovo dolga leta zelo zadovoljni. 

Če želimo naročiti najboljša zunanja vrata, je dobro, da se najprej posvetujemo pri najboljših in najbolj izkušenih strokovnjakih za zunanja vrata. Na slovenskem trgu imamo na voljo veliko opcij, vendar pa se moramo zavedati, da nam vsi ponudniki ne zagotavljajo enako dobrih rezultatov. Seveda so obljube prodajalcev vedno najboljše, vendar nam to ne žal ne more zagotoviti uspešnega nakupa. In ravno zato je ključno, da smo pred naročilo pozorni na vsako malenkost, ki jo obljubljajo monterji. 

Kam s starimi vrati

Če se odločamo za menjavo svojih starih in dotrajanih vrat, se nam bo kaj kmalu pojavijo tudi vprašanje, kam naj jih odnesemo. Najboljši izvajalci nam bodo stara vrata strokovno demontirali in poskrbeli, da bodo romala na pravilen odpad. To je za nas najboljša rešitev, saj se bomo tako izognili nadležnemu odvozu starih vrat. 

Če želimo zunanja vrata kamorkoli odpeljati moramo namreč imeti dovolj veliko vozilo. V navaden družinski avto vrat ne bomo uspeli stlačiti. Poleg tega nam pravilna demontaža zagotavlja manj škode na objektu in tako tudi manjša popravila, po montaži novih vrat. Mojstri, ki nam bodo zunanja vrata odstranili, morajo biti izjemno natančni in potrpežljivi. Prehitra odstranite starega okovja, nam lahko hitro po nepotrebne uniči fasado hiše. Manjše poškodbe, ki nastanejo pa bomo lahko prekrili z letvicami, ki bodo poskrbele, da bo naš dom izgledal enak kot pred celotnim postopkom menjave zunanjih vrat.

Visokokakovostna vhodna vrata

Notranji ključ na zunanjih vratih

Ko menjamo stara vrata velikokrat pozabimo omeniti, da pri novih vratih želimo imeti nameščen notranji ključ. Prednosti fiksnega notranjega ključa je ogromno. V prvi vrsti nas zagotovo ščiti pred vlomilci. Poleg tega pa preprečuje, da bi v stanovanje zaklenili svoj ključ oziroma, da bi do njega dostopali. 

To je ogromna prednost tudi pri večjih družinah, kjer potrebujemo več ključev. V kolikor bomo imeli notranji fiksni ključ, bomo zagotovo potrebovali manj ostalih ključev, saj bo ta vedno na svojem mestu v vratih, kar nam bo prihranilo tudi večno iskanje ključa za zaklepanje hiše. 

Več informacij si lahko preberete na https://www.inotherm.si/blog/kako-izbrati-prava-vhodna-vrata-za-hiso/