22. maja 2020 v Razno od admin

Osnovna šola je postala v Sloveniji obvezna po zaslugi slavne vladarice Marije Terezije daljnega leta 1774. Osem let mora prav vsak otrok obiskovati izobraževalno ustanovo. Po zaključku se odloči, ali bo šel na gimnazijo, poklicno srednjo ali bo to zanj konec šolanja. Ko sprejema to pomembno odločitev, je star 14 let. Pri komaj 14 pomladih se ne zaveda, kako pomembna je. Kako bo vplivala na njegovo življenje. Zaposljivost, višino plače in življenjski standard, vse to je nekaj, o čemer še ne ve prav veliko. Če pozneje spozna, da je bila izbira zanj napačna, ni konec sveta. Obstaja rešitev, in sicer v obliki dodatnega izobraževanja. Zelo priljubljeno usposabljanje vam priskrbi izpit za viličarja. Ta je pogost pogoj pri delu v skladišču. Več o tem, kje lahko opravljate izpit za viličarja, najdete tukaj: https://www.projekt-varnost.si/izpit-za-vilicarja.

Izpit za viličarja je vaša odgovornost

Pri razširitvi dejavnosti se lahko pojavi potreba po tem, da delavec opravi izpit za viličarja. Naj ga opravi, že preden zaključite nakup težkega vozila. Odločite se, da investirate v svoje zaposlene in jim priskrbite nova znanja. S tem boste investirali tudi v svoje podjetje, saj kakovostno usposobljeni zaposleni pripomorejo k večji uspešnosti poslovanja. Morda pri vas že imate posameznike, ki upravljajo vozilo, a se v njihovem žepu ne skriva izpit za viličarja. Bodite pozorni na zakonodajo s področja varnosti in zdravja pri delu. Zakoni se namreč venomer spreminjajo. Mogoče je, da bo v prihodnosti moral opraviti izpit za viličarja.

Izpit za viličarja odpre več vrat

Izpit za viličarja v vaši organizaciji

Neurejen prevoz do mesta usposabljanja ni nobena ovira. Obstaja možnost, da se izobraževanje, nujno za izpit za viličarja, opravi kar na delovnem mestu in se temu popolnoma prilagodi. Ko ga delavec opravi, ga nikoli več ne bo treba obnoviti. Gre za enkratno naložbo, ki se vam bo zagotovo poplačala. Upravljavec mora vedeti vse, saj bo le usposobljen viličarist z vozilom ravnal odgovorno in pravilno. Nobena institucija ne želi nesreč, ki ogrožajo zdravje ljudi in hkrati predstavljajo velik strošek.