20. oktobra 2016 v Razno od admin

Podjetje K & BRUS je podjetje z dolgoletnimi izkušnjami na slovenskem trgi, in sicer vam lahko svoje izkušnje pokaže v dejavnosti orodjarstvo. Pri svojem delu se osredotočajo na hitrost in pravočasnost, na kakovost in strokovnost ter na konkurenčnost in na fleksibilnost.

Podjetje K & BRUS vam nudi ploščinsko poliranje, lepanje ter okroglo brušenje ali gladilno valjanje ali roliranje.

V svoji paleti ponudb pa nam podjetje ponuja tudi brezkonično brušenje.

Najprej si poglejmo, kaj sploh je brušenje.

Brušenje je postopek, ki spada med postopke fine obdelave z odrezevanjem, s katerim lahko dosežemo veliko natančnost in izredno kvaliteto obdelane površine s točkovno omejeno plastifikacijo odrezka. Torej brušenje spada med postopke odrezevanja, pri katerem ima orodje – brus veliko število rezil oziroma brusnih zrn, ki so povsem nepravilne geometrijske oblike. Vsako zrno je drugače usmerjeno, med seboj pa so povezana z vezivom. Zrna so v brusu enakomerno porazdeljena in so v bistvu majhni cepilni klini, s katerim nato odrezujemo kovino.

Kdaj se odločimo za brušenje?

Brusimo takrat, kadar seveda želimo imeti gladko površino. Ko brusimo je sloj, ki ga odvzamemo, zelo tanek, zato moramo biti med brušenjem izredno natančni. Z brušenjem obdelujemo tudi zelo trde materiale.
Podjetje K & BRUS pa nam nudi brezkonično vrsto brušenja.

Podjetje izvaja brezkonično brušenje od fi2 do fi40 mm. Po tovrstnem brušenju pa lahko sledi še gladilno valjanje.

Gladilno valjanje pa je postopek fine obdelave s preoblikovanjem. Namen tega postopka pa je seveda zmanjšanje hrapavosti in povečanje trdote površine okroglih izdelkov.
Če se boste torej odločili za katerega od zgoraj navedenih postopkov, potem je podjetje K & BRUS več kot prava izbira za vas.

Na svoji spletni strani podjetje K & BRUS predstavlja vse svoje postopke, s katerimi se ukvarja že vrsto let. Če na njihovi spletni strani ne bomo našli vseh odgovorov na naša vprašanja, potem se na podjetje K & BRUS lahko obrnemo tudi osebno in z veseljem nam bodo odgovorili.