20. maja 2020 v Razno od admin

Če kupujete nova okna za dom, tedaj je dobro preučiti vse možnosti, ki so na trgu, zato da lahko opravite kakovosten in ugoden nakup. Pri izbiri prodajalca oziroma ponudnika, se je dobro pozanimati, ali nudi tudi montažo in lasten servis, sicer boste morali za te storitve najeti drugo podjetje, kar pa vam bo vzelo veliko časa za usklajevanja.
Poleg tega je pomembno vedeti, ali ponudnik nudi tudi svetovanje in natančen izris. Svetovalci namreč poskrbijo za to, da okna povsem ustrezajo vašim željam in potrebam, hkrati pa koordinirajo dobavo ter poprodajne in servisne storitve. Pozanimajte se, ali podjetje nudi montažo po sodobnih standardih ter RAL smernicah.

Prilagodljiva in cenovno dostopna PVC okna

Na splošno je znano, da so PVC okna najbolj prilagodljiva, kar pomeni, da so lahko izdelana hitro, pri tem pa nudijo trpežnost, ne glede na dimenzije in namembnost, saj so primerna za vgradnjo tako v pomožne, pasivne in standardne stavbe. Zaradi tega so tudi cenovna dostopna.
Če želite kupiti izdelek, ki ne potrebuje veliko vzdrževanja, tedaj so PVC okna idealna izbira. Le enkrat na leto boste morali okovja namastiti s specifičnim oljem, kar bo izdelek zaščitilo pred vodo, vlago in pogosto uporabo.

Naravna in okolju prijazna lesena okna

Naravna in okolju prijazna lesena okna

Če želite v svoj dom vnesti občutek domačnosti in topline, tedaj so lesena okna prava izbira za nakup. Izdelki iz lesa so nekoliko dražji od izdelkov iz PVC materialov, še posebej, če boste izbrali trpežen masiven les.
Les je v naravi odličen toplotni izolator, zato lesena okna nudijo optimalno energetsko učinkovitost, hkrati pa preprečujejo nastajanje kondenza v okenskih krilih. Zato rečemo, da je les material, ki diha. Pri nakupu pa lahko izbirate med različnimi nanosi lakov in barvnimi premazi, kar daje izdelku dodaten čar.

Kakovostno izvedena montaža za nova okna

Tako kot je pomembna ustrezna izbira konstrukcijskega profila, tako je pomembna tudi kakovostno izvedena vgradnja oziroma montaža. Okna, ki so kakovostno vgrajena, znižujejo stroške ogrevanja in hlajenja doma, nudijo zvočno izolacijo in preprečujejo nastanek plesni in vlage v notranjih prostorih, saj se med krili ne ustvarja toplotni most.