25. marca 2021 v Razno od admin

Če imate namen prodati svojo nepremičnino in ste morda razmišljali tudi o opciji, da bi to nepremičnino prodali kakšnemu tujcu, potem ste se znašli na pravem mestu. Tu vam namreč želimo predstaviti na hitro, kako se lotiti prodaje nepremičnine tujcu in na koga se je smiselno obrniti v takšnem procesu. Vsekakor je proces prodaje nepremičnine bolj kompleksen proces, kot se morda zdi sprva, poleg tega pa nam vzame kar nekaj časa. Nekaj je samo to, da uredite kaj je tisto, kar želite prodati, druga stvar pa je ta, da morate najti ustreznega kupca. V kolikor pa razmišljate, da bi nepremičnino prodali tujcu, lahko to za vas pomeni lažji ali pa težji proces.

Kako torej najbolje prodati določeno nepremičnino tujcu?

Najbolje je, da že takoj razmislite o tem, koga bi lahko prosili za pomoč pri prodaji nepremičnine na tuji trg. Na našem trgu imamo nepremičninske agencije oziroma agente, ki se ukvarjajo tako s slovenskimi, kot tudi s tujimi trgi, ko pride do prodaje, najema ali pa nakupa različnih nepremičnin, tudi elitnih. Moj nasvet je, da vsekakor poiščete eno izmed takšnih agencij, ki se ukvarja tudi s tujim trgom, v kolikor dopuščate možnost, da bi svojo nepremičnino prodali tujcu oziroma če je to vaša želja ali preferenca.

Na tem mestu vam lahko za tovrstno pomoč priporočam nepremičninski agenciji Slovenia Estates ali pa Elite Property Slovenia. Obe agenciji se ukvarjata z nepremičninskim trgom za slovenske in za tuje kupce. V ta sklop seveda sodi tako prodaja, kot nakup in najem.

Elitna nepremičnina za prodajo tujcem.

Če obiščete spletno stran omenjenih nepremičninskih agencij, boste na tistem mestu seveda našli vse reference, mnenja, opis storitve, nabor ponudbe, kontakte in razne druge informacije, ki bi vas za začetek zanimale, preden se odločite za tisto nepremičninsko agencijo, ki bo vam pomagala pri vaši prodaji nepremičnine tujcu oziroma na tuji trg. V naslednjem koraku je smiselno, da kontaktirate izbrano nepremičninsko agencijo ter se konkretneje pozanimate še o tistem, kar vas zanima.

Kakšna je moja izkušnja s prodajo nepremičnine tujcu?

Jaz lahko rečem, da sem ne ravno dolgo nazaj opravil prodajo svoje nepremičnine tujcu in sicer s pomočjo omenjene nepremičninske agencije. Moje sodelovanje z nepremičninsko agencijo je bilo super, storitev in rezultat sta me navdušila. Ker so strokovnjaki poskrbeli za praktično vse, mi sam proces prodaje nepremičnine tujcu ni predstavljal stresa, niti ogromne porabe časa, kar me seveda zelo veseli.

Svojo nepremičnino sem tujcu prodal hitro in tudi finančno zelo ugodno. Nekako se mi zdi, da smo res izbrali dobrega kupca in tako sem lahko z mirnim srcem in veseljem prodal nepremičnino naprej, saj sem imel občutek, da gre v prave roke. Saj veste, na naše nepremičnine se kar malo navežemo in nam zato tudi veliko pomeni, če je prodaja nekomu, ki je na nas naredil tudi dober prvi vtis.

V kolikor tudi vi želite svojo nepremičnino prodati tujcu, potem ne odlašajte več. Tudi vi kontaktirajte katero izmed ustreznih nepremičninskih agencij, povejte svoje želje, predstavite svojo nepremičnino in se s strokovnjaki uskladite o prodaji. Verjamem, da vam ne bo žal.