9. septembra 2017 v Razno od admin

Se je pri vas doma v lesu pojavil lesni črv in ste ga imeli na sumu že nekaj časa nazaj, sedaj pa ste našli prah, ki je lahko delo samo lesnega črva? Če ste našli prah, je to že res pravi znak, če pa ga tudi slišite, potem je lesni črv še aktiven in ga je vsekakor smiselno čim prej odstraniti. Vendar pa je to mnogo lažje reči, kot narediti. Praktično vedno opazimo, da se je pojavil lesni črv, šele po tem, ko je les že nameščen, torej ko ga je tudi bistveno težje odstraniti. Načinov, kako se lahko odstrani lesni črv, pa je kar nekaj.

Lesni črv

Kateri način je najboljši, da se odstrani lesni črv?

Kot rečeno, načinov je sicer več, vendar pa so si različni predvsem po tem, kateri način je sploh primeren po tem, ko je les že nameščen. Mnogi prisegajo kar na nafto, ki je sicer super zadeva, saj je poceni in tudi deluje. Vendar pa je problem, da bi je bilo treba ogromno uporabiti, da bi lesni črv ušel, hkrati pa se njena učinkovitost s časom manjša, kar pomeni, da ko bo lesni črv prišel na površje lesa po npr. 2 – 3 mesecih, ga nafta ne bo več motila.

Zaščiten les.

Les je potrebno zaščititi.

Razsmrdi pa se nafta vseeno zelo hitro, kar mnoge zelo skrbi. Zelo učinkovit način, ki je primeren praktično za povsod, torej tudi tam, kjer bo otroška soba ali pa le – ta že je, pa je s pomočjo segrevanja prostora, pri čemer pa morate vedeti, da morate prostor res zelo segreti, in sicer na temperaturo nad 80 stopinj Celzija. Če je manj, pa je prostor treba izredno dolgo segrevati, da se uniči črve. Tudi ko se črvi že enkrat pojavijo, je vsekakor smiselno uporabiti izdelek Silvanolin ali pa Silvanol, le da ga je treba nanesti prav v vrtine, ki jih je naredil lesni črv, kar pomeni, da je nanos bistveno težji, hkrati pa je uspeh tudi manj verjeten.

Če vas zanima kaj več o teh dveh izdelkih in kako se lahko lesni črv uniči, pa si le preberite tole: http://www.silvaprodukt.si/lesni-crv