29. marca 2018 v Razno od admin

Veliko je vprašanj, kako mizarstvo sploh izdeluje pohištvo in kateri materiali se pri delu uporabljajo. Takoj na začetku lahko povemo, da ima vsako mizarstvo lahko malce drugačen način izdelave pohištva. A nekaj skupnih točk imajo vsa.

Povemo pa lahko, da prav vsako mizarstvo uporablja tiste materiale, za katere meni, da so najboljši za prostor, v katerem bo novo pohištvo domovalo. To torej pomeni, da so materiali, ki jih mizarstvo uporablja, v prvi vrsti odvisno od tega, za kater del stanovanja ali hiše je pohištvo namenjeno. V drugi vrsti pa seveda mizarji uporabljajo tiste materiale, ki so nam kot stranki najbolj pri srcu.

Materiali, ki jih mizarstvo uporablja, so odvisni glede na prostor in tudi od stranke

Povedali smo že, da so materiali, katere mizarstvo uporablja, omejeni glede na prostor, za katerega bo pohištvo izdelano. Če torej načrtujemo pohištvo za dnevno sobo, prav gotovo ne želimo, da je videti, kot da je le-to bilo narejeno za kopalnico. Prav tako je za dnevno sobo značilno, da so to večji prostori, v katerih pa je lahko več različnih tipov pohištva. Sem namreč spadajo tako regali, knjižna omara, klubska mizica in drugi dekorativni dodatki. Treba pa je poudariti, da je mizarstvo super izbira, saj uporablja le tiste materiale, ki so za določen prostor primerni, in seveda tiste, ki si jih izberemo mi, kot stranka. Seveda pa obstajajo tudi materiali, ki jih mizarstvo lahko uporablja za katerikoli prostor. Ti so na primer, akrilna barva, steklo, umetni kamen, premazi za visok sijaj in podobno.

Ničesar pa se nam ni treba bati, saj vsak mizar zelo dobro pozna svoje delo in je tudi pripravljen svetovati tako na področju materialov kot tudi elementov, ki bi sodili v specifičen prostor. Poleg tega pa dobimo v pregled tudi 3D izris, ki nam pomaga pri vizualizaciji in izbiri samih materialov ter vrsti pohištva.