7. novembra 2020 v Razno od admin

Le komu niso poznane majhne parketne deščice, ki so v celoti izdelane iz masivnega lesa in ki še danes krasijo tla mnogih domov. Vendar pa tovrstne deščice niso le prijetne na prvi pogled, ampak so znane po svoji kvaliteti in trajnosti. Verjetno že veste, da imamo v mislih klasični parket, ki se v domovih v različnih oblikah uporablja že stoletja, s svojo končno podobo pa ustvarja posebno toplino in naraven videz lesa v našem domu.

Klasični parket je za polaganje najbolj zahteven in zamuden, saj se polagajo majhne in neobdelane deščice. Le te se med seboj razlikujejo v svoji dolžini, širini in debelini, s čimer je mogoče ustvariti izjemne estetske učinke parketa. Potem, ko je ta vrsta parketa položena, je potrebno poskrbeti še za njegovo brušenje in lakiranje ali oljenje. Če je pravilno položen in obdelan, je življenjska doba klasičnega parketa zelo visoka.

Brušenje parketa je zahteven postopek, ki vključuje več različnih tehnik brušenja.

Brušenje parketa za popolna tla v vašem domu

Parket je talna obloga, ki je izdelana iz naravnega materiala, zato je tudi dovzeten za poškodbe. Glede na to, v katerih prostorih se ga uporablja, je tudi stopnja obrabe lahko zelo različna, zato sčasoma potrebuje korenito obnovo. Če želimo obnoviti videz starega, obrabljenega ali poškodovanega parketa, potem je potrebno poskrbeti za brušenje parketa, s katerim povrnemo barvo in sijaj, reže, ki so nastale zaradi poškodb pa zapolnimo z lesnim prahom.Razveseljivo je, da je mogoče obnoviti vse vrste parketa, razen plavajočih položenih gotovih parketov. Brušenje parketa je zahteven postopek, ki vključuje več različnih tehnik brušenja, izjemno pomembna pa je granulacija brusnih papirjev. Zato je pomembno, da je debelina zgornjega sloja za eno brušenje vsaj 2,5 mm, če pa le ta znaša 4 mm, potem dopušča dve brušenji. Brušenje parketa je priporočljivo izvesti na približno 15 let, pri čemer ima pomembno vlogo tudi intenzivnost uporabe.