22. septembra 2020 v Razno od admin

Ko se enkrat odločimo, da prehrana in gibanje več ne zadostujeta za doseganje določenih ciljev glede našega videza in predvsem počutja, ter se obrnemo na določena prehranska dopolnila, ki nam pomagajo pri doseganju teh ciljev, načeloma kakovost vedno postavimo na prvo mesto. Za take postopke se namreč odloča nekdo, ki se zaveda tega, kaj želi doseči in na kakšen način želi priti do teh ciljev. Pri prehranskih dopolnilih vsekakor izstopa koencim Q10, ki je na voljo v marsikateri trgovini, ena od takih trgovin je tudi Hiša zdravja. Seveda je pripomočkov za doseganje ciljev kar nekaj, a ima koencim Q10 v vseh svojih oblikah številne prednosti.

Hiša zdravja navaja, da je koencim Q10 pomemben za nastajanje kolagena

Morda se zdaj sprašujete, kaj sploh je kolagen in zakaj je pomemben. Je namreč telesna beljakovina oziroma protein, ki se nahaja v določenih delih našega telesa, predvsem v koži, kosteh, hrustancu in v vezivnih tkivih. Po domače bi lahko rekli, da kolagen povezuje naše telo. Težava se začne pojavljati predvsem v starejših letih, saj ga telo proizvaja vedno manj, zato prihaja do primanjkljaja. Izdelki kot koencim Q10 pa pri tem lahko pomagajo, saj bi ga s samo prehrano zelo težko dobili v zadostnih količinah, ker bi morali zaužiti dosti več določene vrste hrane, kot je priporočeno za zdravo življenje. Zato v tem primeru strokovnjaki priporočajo uporabo dopolnil kot je koencim Q10.

Kako lahko poskrbimo za nastajanje kolagena v našem telesu?

Kolagen sicer je prisoten v določenih količinah, a v zelo majhnem obsegu. Zato ga je skoraj nemogoče pridobiti v zadostnih količinah, ki jih naše telo potrebuje. Poskrbimo pa lahko, da zaužijemo dovolj drugih sestavin, ki bodo spodbudile nastanek kolagena v telesu. Ena od takšnih sestavin je seveda vitamin C, ki je tudi drugače izredno pomemben za naše telo in za naše počutje. Zato moramo poskrbeti za zadosten vnos tega zelo pomembnega vitamina. En od načinov je, da uporabimo koencim Q10.