27. maja 2018 v Razno od admin

Vsi vemo, da je šisandra zelo zdrava rastlina, saj vsebuje le najbolj zdravilne snovi in vitamine. Prav gotovo nas veliko ve tudi, da šisandra uspeva tudi v Sloveniji in jo je zaradi tega mogoče posaditi skoraj vsepovsod. Namreč, ta rastlina je ena najbolj prilagodljivih, kar jih je človek kdaj odkril. Kar pa je tudi razlog njene zdravilnosti in odpornosti. Česar pa morda ne vedo vsi pa je odgovor na vprašanje, kje se šisandra lahko pri nas tudi kupi. No, tu pa lahko pomagamo mi, saj se šisandra (v obliki prahu) lahko kupi v trgovini Malinca, ki je zelo naklonjene zdravemu življenju in zdravi prehrani.

Ali je šisandra draga za nakup?

Ko ljudje slišijo, o novi zdravi prehrani, se velikokrat ustrašijo in rečejo: “no spet nekaj zdravega, ki bo stalo minimalno 20 € in bom uporabil enkrat”. No, čeprav je jasno, da je ekološko pridelana hrana (in prehranska dopolnila) malce dražja, so razlike med cenami vse manjše in z zadovoljstvom lahko povemo, da šisandra v prahu v trgovini Malinca stane zgolj le dobrih deset evrov. Kar pa ni prav veliko, sploh, če se zavedamo zdravilnosti sadežev, ki jih obrodi tale rastlina. Poleg tega, pa se šisandra v prahu uporablja le enkrat na dan v dozi ene majhne čajne žličke. Le-to se lahko doda v raznorazne napitke, kot so smutiji, čaji, sokovi itd.

Vidimo torej, da cena, ki jo nosi šisandra, vsekakor ni previsoka in si jo prav gotovo lahko “privošči” vsak izmed nas. Komur se to zdi predrago, jasno lahko poizkusi pridobiti plodove šisandre sam, tako da si posadi svojo rastlino na vrtu. Ampak povedati moramo, da če želimo iztržiti celotno zdravilnost te rastline, se moramo dobro pozanimati o njenih pogojih ter seveda o tem, kdaj je najboljše, da se plodovi tudi poberejo. V nasprotnem primeru, šisandra ne bo imela tako dobrega učinka. Kdor si želi izvedeti še več o tem, kaj za ceno dobrih desetih evrov dobi, pa si lahko več o šisandri in njenih zmožnostih prebere tule: https://www.malinca.si/sisandra-v-prahu-iz-ekoloske-pridelave-100g.html
kjer seveda lahko opravi tudi nakup.