25. maja 2017 v Razno, Sponzorji od admin

Koliko začimb poznate, če vas nekdo vpraša za hiter odgovor? Koliko vam jih sprva pade na pamet? Verjetno najprej tiste, ki jih imate doma? Ali je med njimi tudi kurkuma? Če ni, si preberite in se pozanimajte o super učinkovinah, ki jih telesu zagotavlja ta čudežna začimba, ki je sicer celo več kot začimba in bo odslej verjetno tudi med prvimi na seznamu, katerih se boste spomnili in jih tudi vsakodnevno uporabili v prehrani.

Rahlo pikantna začimba, ki bo vsekakor odlično začinila jed, jo bo naredila še posebej okusno in prav posebno, drugačno. Če ste tudi sami gurman, radi preizkušate nove stvari in se v kuhinji lotite vsega previdno, potem ta začimba ne sme manjkati, kajti kurkume ne more nadomestiti prav nobena druga začimba. In, kar je še večja posebnost te, je zagotovo odličen učinek na naše telo in sicer ima toliko odličnih lastnosti in učinkovin, da je skoraj neverjetno.

Nekje po svetu jo celo uporabljajo v kozmetiki, saj so ugotovili prednosti tudi na tem področju. Prav tako pa je dosegla rezultate, ki so odlični v prehrani. Zato da popestrite vsako jed in odlično vplivate a lastno zdravje.

Kurkuma čudežna rastlina.

Zdravje pravzaprav prihaja v hrani in če dobro poskrbimo za telo, nam bo to zagotovo dobro tudi povrnilo in se nam bo obrestovalo tako, da se bomo lahko izognili različnim boleznim, hkrati pa bomo poskrbeli za preventivo in odlično počutje. In zanimivo je, da lahko že s pomočjo ene začimbe vplivamo na vse to. Kot smo že ugotovili, se imenuje kurkuma. In, kar je dobro je to, da nam je sedaj že zelo dostopna in običajno jo imajo že vse trgovine s prehrano. Je pa dobro seveda, da se pred nakupom prepričamo, da je ta iz ekološke pridelave in seveda proizvedena poi vseh pravilih, zato, da se obdržijo vse učinkovine in sestavine, ki so najbolj pomembne za naše zdravje.