1. septembra 2019 v Razno od admin

Imate doma takšno stanovanje, da se zjutraj prebujate v mrzlo kopalnico? Verjetno vas to jezi, zato je skrajni čas, da si zamislite eno od številnih možnosti dogrevanja prostora. Ena takšnih rešitev so kvarčni grelci, ki so izjemno zanesljivi in popolnoma varni. Ker imajo vgrajeno posebno zaščito proti vlagi, jih lahko uporabljate tudi v kopalnicah.

Zato ne odlašajte in hitro skočite v najbližjo poslovalnico ter si preskrbite ustrezen kvarčni grelec, da vas v mrzlih zimskih dnevih in prehodnih obdobjih ne bo zeblo. Kvarčni grelci imajo poleg zaščite proti vlagi vgrajeno tudi zaščito proti pregrevanju, zato se grelec v primeru napake samodejno izklopi.

Kvarčni grelci imajo tudi večstopenjsko gretje

Kvarčni grelci hitro in učinkovito ogrejejo prostor in delujejo tako, da segrejejo kremenčeve plošče na sprednji strani grelca s pomočjo spiral in prenašanje toplote skozi to. Vsa toplota se pri segrevanju kopiči v grelcu in jo oddaja tudi še po tistem, ko grelec že izklopite. To pomeni tudi, da so grelci izredno varčni, čeprav prostor lahko ogrejejo v dobrih 15 minutah. Zaradi tega so izredno dobrodošli v kopalnicah in drugih prostorih, kjer potrebujete na hitro dogreti prostor.

Ko boste izbirali grelno telo vedite, da so kvarčni grelci različnih velikosti in različnih moči. Običajno ima posamezen grelec možnost gretja v treh stopnjah, zato lahko kadarkoli nastavite grelec na željeno temperaturo prostora. Zaradi tega ima veliko takšnih grelcev vgrajen termostat, s čimer je upravljanje gretja še toliko lažje.

Kvarčne grelce lahko prenašate iz enega prostora v drugega

V kolikor se boste odločili za takšno vrsto dogrevanja prostorov, ne samo v lastni hiši, ampak tudi na vikendu, počitniški hišici, pisarni, boste s tovrstnimi grelci zelo zadovoljni, zato jih priporočite tudi tistim, ki oklevajo z nakupom. Še posebno zato, ker imajo kvarčni grelci številne prednosti in pozitivne lastnosti. Ene od teh so sigurno ugodna cena, občutek, da se je toplota nemudoma ustvarila, nizka poraba energije in možnost prestavljanja grelca v različne prostore.

Kvarčni grelci se ponašajo z izredno praktično in uporabniku prijazno obliko, zato so idealni, da vzpostavijo toplo in prijetno vzdušje v ogrevanem prostoru. Lahko jih namestite na stene ali pa jih postavite na tla. Idealni so tisti kvarčni grelci, katere lahko prenašate, saj se dostikrat zgodi, da bi potrebovali ogreti prostor na več lokacijah. Samostoječi in stenski kvarčni grelci imajo lep dizajn in s svojim videzom ne kvarijo ambienta. Kljub temu, da so grelci povezani v električno omrežje, se v primeru padca, samodejno izklopijo in zato ni bojazni pred morebitno nesrečo.