18. avgusta 2020 v Razno od admin

V 70. letih prejšnjega stoletja je laminat prvič prišel v domove, od takrat pa dobiva na veljavi in priljubljenosti, saj nudi trajnost in je na voljo v ugodnem cenovnem razponu. Predstavlja alternativo lesu, pri čemer je sestavljen iz plasti sintetičnih materialov, ki so podobni kamnu ali lesu.
Notranja talna obloga je sestavljena iz petih sintetičnih slojev, ki se skupaj zlijejo s postopkom laminiranja, zato proizvajalci lahko ustvarijo širok razpon stilov, barv in tekstur, ki so vidne na zgornji plošči. Današnji laminat se je v vsem tem času, ko je bil prvič predstavljen na trgu, precej razvil, saj se nenehno izboljšuje njegova kakovost in estetske možnosti.

Laminat posnema vsak slog in naravne materiale

Obstaja možnost za skoraj vsak slog, saj ima laminat izdelano osnovno plast, ki jo prekriva slikovna plast, v katero je vgrajena digitalno izboljšana grafika naravnega materiala, ki posnema vse sloge, kot je eksotičen trd les, beton, naravni kamen in drugo. Na voljo je v različnih barvah ter dolžinah in širinah. Teksturo pa je mogoče tudi vtisniti, zato da bi sintetična talna obloga ustvarila bolj pristen občutek naravnega materiala.
Laminat posnema vsak slog in naravne materiale

Laminat kot ugodnejša alternativa lesa

Če želite v svoj dom položiti les, vendar ta izbira presega vaše finančne možnosti, predstavlja laminat odlično alternativo, saj je cenovno mnogo ugodnejši, poleg tega pa lahko daje videz lesa, še posebej, če gre za nekoliko kakovostnejše blagovne znamke, ki izdelujejo talne obloge v več plasteh z odlično mehansko odpornostjo in realističnimi teksturami, ki posnemajo les, kot je hrast, bukev, smreka, oreh, bor, akacija in druge vrste lesa.

Laminat je enostaven za vzdrževanje in čiščenje

Zgornja plast je zelo trpežna, zato nudi učinkovito zaščito pred mehansko obrabo, kot so praske, poškodbe in udarci v tla. Zato je vzdrževanje tal minimalno in enostavno. Prav tako je laminat enostaven za čiščenje. S sesalcem lahko poberemo vso umazanijo iz tal, z vlažno krpo pa počistimo umazane površine.