20. marca 2017 v Razno od admin

Mandljevo olje (https://www.bioforma.si/mandeljevo-olje-500) je eden izmed najbolj razno rabljenih olj na marketu. Njegovo uporabnost so spoznali že daleč v zgodovini, sicer v času biblije. Predpisovali so mu veliko dobrih lastnosti in še do danes se je to dobro ohranilo.

Mandljevo olje je zelo uporabno v kozmetiki. Koži daje mehkobo, jo gladi ter jo neguje. Primerno je za vse tipe kože. Priporočena uporaba je za suhe in razdražene dele kože. Pri nanosu olje poskrbi za vlaženje kože in se počasi vpija v kožo. Zaradi te lastnosti ga uporabljajo različni maserji, saj se ga lahko zelo dobro nanaša in počasi vpija. Uporaben je pri odstranjevanju ličil in blagodejno vpliva na lasišče.

Odstranjevanje ličil in nega trepalnic

Nekaj kapljic nanesite na vato, ter z njo lahko odstranite ličila. V primeru, da imate različno kožo na določenih mestih, vam priporočamo nanašanje čez celoten obraz (tudi vrat). Ob negovanju kože boste s procesom pripomogle tudi trepalnicam. Po nekaj tednih uporabe boste opazila manj pogosto izpadanje in krtačka bo drsela veliko bolje, ter se nanašala brez grudic ali pacanja.

Negovanje telesa

Priporočeno je nanašanje po tuširanje, kjer ga uporabite za celotno telo. Telo naj bo vlažno, da boste poskrbeli za dodatno vlaženje. Po končani masaži kožo obrišite z mehko brisačo. Mandljevo olje je priporočljivo tudi za intenzivne nege. Uporabljamo ga lahko tudi po sončenju kadar je koža najbolj občutljiva.

Nohti in sijoči lasje

Po agresivnem čiščenju z acetonom je zelo priporočljivo, da nohte in kožo ob nohtih premažete s mandljevim oljem. Pripomogli boste k zaščiti in negi kože. Pred sončenjem in umivanjem lahko na konice las kapnite nekaj olja. Preprečili boste nastanek razcepljenih konic.