18. decembra 2021 v Razno od admin

Pomarančna koža na kritičnih mestih telesa je ena glavnih tegob vsake ženske. Še posebej v času, ko je treba iz ohlapnih zimskih oblačil preiti na poletna krilca in kopalke. Za odstranjevanje celulita obstaja nešteto krem, pripravkov in tretmajev, vendar malokateri ima sploh kakšen resnejši učinek. V resnici čudežnega pripravka, ki bi pomagal v kratkem času, ni. Pri njegovi odpravi najbolje delujejo sodobne terapije, ki jih je treba ponavljati v določenem obdobju, poleg tega pa je treba spremeniti tudi prehrano in življenjski stil. Med najbolj učinkoviti metodi za odstranjevanje celulita sodita LPG enderomologija, ki jo lahko primerjamo z globinsko masažo in kavitacija, ki je najboljša alternativa liposukciji.

Odstranjevanje celulita z LPG endermologijo

LPG endermologija je neboleča metoda za odstranjevanje celulita, ki deluje s kombinacijo močnega vsesavanja in masiranja, kar lahko primerjamo z globinsko masažo. Aparat s pomočjo LPG patentirane motorizirane masažne glave močno vsesava in masira obenem, kar spodbudi venski, arterijski in limfni obtok. Koža postane bolj prekrvavljena, iz telesa pa se po limfnem sistemu odstranijo strupene snovi. Vezivna vlakna v koži postanejo elastična, kar pomeni, da se neravnine zgladijo, zaradi pospešene tvorbe kolagena in elastina pa koža postane bolj napeta. Pri tej metodi se celice z nakopičeno maščobo zmanjšujejo, kar vpliva na preoblikovanje postave. Rezultati so dolgotrajni, terapije pa sproščujoče in prijetne.

Odprava pomarančne kože s kavitacijo

Kavitacija je neinvazivna in neboleča metoda za odstranjevanje celulita, ki s pomočjo UV valov razbija maščobne celice v podkožju in jih razgradi v proste maščobne kisline. Lahko bi rekli, da je odlična alternativa liposukcijskemu posegu. Napredna tehnologija UV valov omogoča koncentracijo energije na točno določeni globini v koži, kar selektivno razbija in odstranjuje maščobne celice v podkožju. Sama površina kože in podkožne žile, živci in mišičje pri tem ostanejo nedotaknjeni. Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, pod vplivom encimov pa se v nadaljevanju razgradi v glicerol in proste maščobne kisline.