16. septembra 2017 v Razno od admin

Še ne tako dolgo časa nazaj smo komaj pričakali starše, ki so nesli velike stare fotoaparate v najbližji foto studio, da se je tam izvršilo tiskanje fotografij, potem pa prišli nazaj s tisto posebno papirnato vrečico, v kateri se je nahajal kup fotografij. Zanimivo je bilo to, da do tistega trenutka nismo vedeli, kakšne so izpadle. Zdaj pri digitalnih takoj vidimo, če so nam fotografije všeč ali ne in jih lahko zbrišemo, kadar koli želimo. Včasih se to ni dalo, zato smo tudi bolj varčevali s filmom (ali pa tudi ne).

Naročanje fotografij danes?

Skratka, kako pa naročanje in tiskanje fotografij poteka sedaj? Najlažje je to storiti kar iz domačega naslanjača. Na izbiro imamo mnogo spletnih aplikacij različnih ponudnikov in cenovnega razpona, preko katerih lahko oddamo svoje naročilo.

Postopek je povsem enostaven. Fotografije na računalniku označimo, primemo z miško in potegnemo v okvir v oknu aplikacije (recimo tukaj cewe.si). To lahko večkrat ponovimo. Če katero naložimo narobe, jo lahko vedno odstranimo. Fotografije morajo biti v točno določenem formatu, imena morajo biti brez ločil, presledkov, šumnikov in oklepajev.

tiskanje fotografij

Od aplikacije je odvisno, koliko fotografij naenkrat lahko naložimo. Nekatere imajo številčno omejitev, večinoma pa ne in jih lahko izberemo neomejeno število. Po navadi lahko sami določimo velikost fotografij in način prilagoditve. Poleg vsake lahko pripišemo morebitne dodatne opombe ali zahteve. Ko slike naložimo in izpolnimo zahtevane podatke, pošljemo na mail povezavo o uspešni potrditvi našega naročila in se odločimo za način plačila. Po opravljenem postopku poteče tiskanje in razvijanje fotografij, potem pa jih prejmete po pošti ali pa greste osebno iskat.