5. maja 2020 v Poročna darila, Poročna vabila, Razno od admin

Če je nekdaj veljalo, da edinole bela poročna obleka pride v poštev za nevesto, je dandanes svoboda pri izbiri poročne obleke na srečo veliko večja oziroma sploh nima meja. Na poroki je nevesta tako lahko odeta v katero koli barvo, prav tako ženin. Najpomembneje je, da mladoporočencema obleki pristajata in da se v njih dobro počutita.

Izbira poročne obleke pa vendarle ni tako zelo preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Čeprav boste že skorajda povsem prepričani, da vam je neka poročna obleka najbolj všeč, si boste najverjetneje premislili, ko jo boste nadeli nase ali ko boste v naslednji prodajalni zagledali še lepšo in še mikavnejšo.

Dolga ali kratka obleka za poroko

Poročna obleka za ženske je lahko dolga, srednje dolga ali kratka. Pri izbiri je pomembno, da ste do sebe ravno prav kritični. Izbira primerne dolžine za obleko je v veliki meri odvisna tudi od vaše postave in ne nazadnje še od teže.

Če sami nimate občutka, ali je izbrana poročna obleka sploh primerna za vas, vam pri odločitvi lahko pomagajo osebe, s katerimi ste še na poseben način povezane in jim tudi zaupate. Po drugi strani vam lahko obleko za poroko pomaga izbrati strokovno usposobljen prodajalec, ki najbolje ve, kateri kroj obleke je najustreznejši za vas.

Dolga poročna obleka

Barve poročne obleke

V prvi vrsti mora biti poročna obleka lepo krojena in se vam mora podati glede na vse vaše telesne linije. Pri izbiri ženske obleke za poroko je vsekakor pomembna tudi dolžina. Ko je to dvoje izbrano, je na vrsti še izbira najprimernejše barve. Kljub temu da je trg prepojen s pestro ponudbo poročnih oblek v vseh možnih barvnih odtenkih, ženske še vedno najraje posegajo po klasični beli, moški pa po črni obleki z belo srajco ter seveda kravato ali metuljčkom, ki pa sta lahko nekoliko živahnejših barv.

Na poroki pa nas seveda ne sme presenetiti tudi to, da si bo katera od nevest morda za obleko omislila kaj drznejšega. Ne nazadnje so vam v prodajalnah s poročnimi oblekami na voljo tudi kričeče rdeče obleke s črnimi čipkami ali pa kaj podobnega.

Cena poročne obleke

Poročna obleka vas lahko stane zelo različno. Cena je v prvi vrsti zagotovo odvisna zlasti od kakovosti materiala in od proizvajalca. Če si boste omislili poročno obleko uveljavljenega proizvajalca, ki prisega samo na vrhunski material, potem pričakujte, da vas obleka za poroko lahko stane več kot pa le nekaj sto evrov.

A bolj kot cena sama je pomembno, da boste oblečeni v kakovostne in lepe materiale, ki bodo prav tako poskrbeli, da bo takšen dogodek ostal nepozaben.

Več nasvetov, kako izbrati poročno obleko si preberite na spletni strani https://www.sanjska-obleka.si/.