21. septembra 2021 v Razno od admin

Je vaš prijatelj strasten pomorščak, morski avanturist ali oseba, ki se rada neprestano uči? Potem imate letošnje darilo že izbrano: zagotavljamo vam, da je tečaj za voditelja čolna najbolj izvirno darilo, ki ga lahko taki osebi podarite, več informacij si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.mojedarilo.com/ex/328/33/Tecaj-za-voditelja-colna-tecja-coln-morje-izpit-. Delavnica obsega teoretične osnove s področja navtike, navigacije, vožnje … V 12 urah bo vaš prijatelj usvojil prav vsak znanja in spretnosti za samozavestno upravljanje vodnega plovila do 24 metrov (in neomejene moči). Dogodek se izvaja v sedmih slovenskih krajih, kar je samo še dodaten plus. Več informacij pa boste pridobili v nadaljevanju.

Priprava na tečaj za voditelja čolna.

Kateri so pogoji udeležbe, ki jih je potrebno izpolnjevati?

Udeleženec mora za tečaj za voditelja čolna dopolniti vsaj 16 let, kljub potrdilo o uspešni izvršitvi izobraževanja pa lahko dolžine plovil nad 12 m upravljajo samo polnoletne osebe. Usposabljanje vključuje samo teoretično izpopolnjevanje z različnih področij, kot so navigacija, ročne spretnosti (zavezovanje vozlov), motorznanstvo, vremenske razmere … Komisija znanje posameznika kasneje preveri na ustnem zagovoru, kjer se določa, ali lahko tak posameznik samostojno upravlja plovila do 24 metrov. Nekaterim udeležencem največ težav povzroča zavezovanje vozlov. Tečaj za voditelja čolna poteka 12 ur in vključuje tudi ponavljanje pred končnim ocenjevanjem.

Tečaj za voditelja čolna odpira obzorja

Največja prednost omenjene delavnice je ta, da boste v samo nekaj urah pridobili zares uporabno znanje, ki ga bo vaša družina z veseljem izkoriščala. Samo pomislite, koliko otokov in zalivov boste lahko obiskali, s tem pa se boste uspešno izognili gneči na plaži. Raziščite neokrnjene kotičke hrvaške obale, ki jo lahko dosežete samo po morju in pozabite na drago plačevanje oderuških ladijskih prevozov. Vse, kar potrebujete, je majhno plovilo, nekaj nafte in dogodivščina se lahko začne. Če sami niste pretirani ljubitelji morja, je lahko delavnica lepo darilo za vašega prijatelja ali družinskega člana, hkrati pa predstavlja vašo izvirnost pri izbiri.