27. oktobra 2015 v Razno od admin

Gotovo ni mamice, ki si ne bi želela, da bi bil njen dojenček, malček, predšolski otrok ali šolar ljubko oblečen – oziroma (pri večjih otrocih) oblečen po svojih željah. Tudi sama si želim, da bi bila otroška oblačila mojih otrok lepa. A se seveda ne zadovoljim zgolj z videzom. Otroška oblačila in oblačila za dojenčke morajo biti tudi praktična in kakovostna.
Včasih se ob ponudbi prodajaln z oblačili dejansko zgrozim. Je res nujno, da nosijo deklice otroška oblačila, ki so po kroju prav takšna kot oblačila za odrasle ali najstnike? In po drugi strani – morajo biti oblačila za dojenčke res tako klasična, da se skoraj ne razlikujejo od tistih, ki sem jih kot dojenček nosila sama? Včasih je težko razumeti, kam gredo smernice. Triletne punčke nosijo bikinke z modrčki in trenirke, pri katerih na zadnjici piše na primer »cukrček«, dojenčki pa so v dolgočasnih bombažnih bodijih v pastelno rožnati in svetlo modri.

Kakor koli, sama sem se odločila, da ne bom sledila ne enemu ne drugemu »trendu«. Naj oblekice s tigrastim potiskom in visoke pete nosi Suri, moja starejša hči jih ne bo. In tudi mlajša, ki je še pleničkar, si zasluži bolj živahna otroška oblačila, ne pa pastelnega dolgčasa. In če mislite, da se temu lahko izogneš z nakupom v svetovno znanih verigah trgovin z oblačili (ki v svojem imenu uporabljajo po dve črki,), ste se zmotili. Ravno pri njih gre za največ »poneumljanja« glede »otroške mode« in največjo težnjo po tem, da bi otroke vkalupili. Saj veste – ko dajo na police čipkasta, prosojna, »baletna« krilca za osnovnošolke, jih imajo naenkrat na sebi kar vse.

In kje kupujem sama? Na spletu sem dolgo iskala primerna otroška oblačila in oblačila za dojenčke, ki bi bila ljubka in pisana, hkrati pa dejansko tudi primerna za starost mojih otrok. In sem našla trgovino Srnica, kjer so me takoj navdušili

designer-kids-clothes-2

.