3. marca 2017 v Razno od admin

Pametne ure niso merilniki časa, temveč predvsem naprave, na katerih lahko uporabljate najrazličnejše aplikacije, namenjene pametnim telefonom. Z njimi lahko telefonirate, prav tako pa jih uporabljate v druge namene, na primer pri športnih aktivnostih. Večina jih deluje s programsko opremo Android, obstajajo pa tudi druge.

Kakšne pametne ure poznamo?

Nekatere pametne ure niso povsem samostojne naprave, kar pomeni, da delujejo zgolj v kombinaciji s pametnim telefonom. Povezava med obojima skrbi, da se lahko kar preko pametne ure oglasite na klic, kar je pogosto precej praktično – na primer takrat, ko imate mobilni telefon med vožnjo v torbici ali med športno aktivnostjo v nahrbtniku. S povezavo preko Bluetootha imate dostop do svojega telefonskega imenika, zvočnik in mikrofon omogočata pogovore, lahko dostopate do sms sporočil, svojega urnika in podobno. Precej tovrstnih pametnih ur vam je na voljo po že precej nizki ceni, nekje od dvajset evrov naprej. Na ceno vpliva seveda tako kakovost kot znamka proizvajalca in za uro priznanega proizvajalca ter najboljše kakovosti boste plačali neprimerljivo več – a to je stvar vaše izbire.

Še bolj kot Bluetooth ure so napredne pametne ure, ki so povsem samostojne. Te delujejo kot popolne komunikacijske naprave, saj se vanje vstavi sim kartica, torej pametnega telefona sploh ne potrebujete – lahko pa se z njim vseeno povezujete.

Med ure s sim kartico spadajo običajno tudi otroške pametne ure, ki so v prvi vrsti namenjene varnosti. S pomočjo takšne ure lahko otrok pokliče na omejeno količino telefonskih številk, torej predvsem starše, prav tako lahko sprejema in pošilja sms sporočila. Bistven dodatek pa je, da ima otroška ura tudi gumb za alarm, s katerim lahko otrok svoje skrbnike opozori, kadar je v nevarnosti – in tako ga je tudi v primeru, da bi se izgubil ali bi se mu zgodilo kaj bolj neprijetnega, veliko bolj enostavno najti.

Pametne ure so namenjene vsem generacijam!

S pametno uro lahko komunicirate, nadzirate športno udejstvovanje, prav tako pa se pojavlja vse več praktičnih aplikacij, ki so še kako uporabne – poleg klica na pomoč ob zdravstvenih težavah tudi na primer opomnik za jemanje zdravil.