11. oktobra 2019 v Ideje za darila, Razno od admin

Plenice so nepogrešljiv del opreme in pripomočkov za nego novorojenčka. Otroka spremljajo od rojstva pa vse do drugega, tretjega leta starosti, ko se malček začne od njih počasi odvajati. A dokler jih nosi, preživi seveda v njih precej časa, zato je pomembno, kakšne plenice starši izberejo. Pleničke morajo biti iz kakovostnih materialov in ne smejo vsebovati nežni otroški koži neprijaznih snovi. Dobro naj se prilegajo in preprečujejo iztekanje, kožo naj ohranjajo suho ter ji omogočijo dihanje. Otrokova ritka je veliko časa v stiku s pleničko, zato naj bo negi občutljive kože posvečena posebna pozornost. Skrbeti je treba za ustrezno pogosto previjanje in za higieno izbirati le blaga in preverjena sredstva. Staršem je na voljo več vrst plenic. Odločijo se lahko za pralne plenice ali pa take za enkratno uporabo. Slednje so praktične in z njimi ni veliko dela; ko se napolnijo, se odvržejo med mešane komunalne odpadke. Teh se skozi čas seveda nabere ogromno in okolju v prid obstajajo tudi bolj ekološke plenice; denimo take, ki so narejene v proizvodnji, prijazni do okolja in z materiali iz obnovljivih virov. Seveda pa lahko starši uporabljajo tudi pralne plenice, ki so izdelane iz kakovostnih tkanin in so prijazne tako do otrokove kože kot do narave. V spletni trgovini Tosama si oglejte pestro izbiro vseh vrst plenic.

pleničke za novorojenčka morajo biti premišljeno izbrane

Katere plenice kupiti za novorojenčka?

Plenice določene blagovne znamke so proizvedene v več velikostih – namenjene so različnim starostnim skupinam otrok. Za svojega novorojenca poiščete plenice z oznakami »premature«, »newborn« ali »mini« in postopoma dalje; ali pa upoštevate oznako kilogramov na embalaži. Pri Tosami so vam na voljo različne znamke in izdelki, denimo udobne in mehke Bbcash pleničke, okolju prijazne Moltex Nature Eco NO.1 ter pleničke Bbcash v novi preobleki Freelife. Če pa vas bolj zanimajo pralni izdelki, je za vas izbira plenic znamke Viral: plenice Racman so na voljo v enotni velikosti bodisi  3–15 kg bodisi 4–16 kg.

Plenice za novorojenčke – nekaj specifikacij posameznih znamk

Preden izberejo te ali one plenice za novorojenčke, starše zanimajo lastnosti posameznih izdelkov. Bbcash otroške plenice – premature 1–3 kg se dobro prilegajo in pritrjujejo z elastičnimi trakovi, kožo ohranjajo suho in otroku dopuščajo gibanje. Ne vsebujejo lateksa. V paketu je 32 kosov. Moltex Nature Eco NO.1 New born in Moltex Nature Eco NO.1 Mini so brez parfumov, losijonov in lateksa, beljene brez klora. So dobro vpojne, zračne in dihajo. Imajo FSC certifikat, ki dokazuje njihovo prijaznost do okolja. Otroške pleničke Freelife Mini 3–6 kg (Bbcash) so prav tako dermatološko testirane in ne vsebujejo alergenov. Z izboljšano vpojnostjo zagotavljajo dolgotrajen občutek suhosti. Paket vsebuje 56 kosov.

Pralne plenice za novorojenčka

Za mnoge starše so odlična izbira pralne pleničke. V Spletni trgovini Tosama denimo najdete modele Racman znamke Viral. Plenica Eko racman je narejena iz organskega bombaža in ima GOTS certifikat. Pere se lahko na 95 °C. Priročno se zapenja z ježkom, je dobro vpojna in tako primerna za dnevno in nočno uporabo. Plenica Racman vse v enem je nepremočljiva, zanjo ne potrebujete prekrivnih hlačk. Namenjena je predvsem za dnevno uporabo, zapenja se s pritiskači. Notranja plast materiala je sestavljena iz viskoze (bambusa) v 77 % – z dodatkom 23 % poliestra za večjo obstojnost. Tista zunanja stran, ki je v neposrednem stiku s kožo, je samo iz bambusa; medtem ko je zunanja nepremočljiva plast narejena iz poliestra. Običajno se pere na 60 °C, proizvajalec pa občasno priporoča še pranje na 95 °C. Dnevno-nočna Plenica zeleni racman – bambus pa se uporablja skupaj s prekrivnimi hlačkami. Poleg omenjenih pralnih plenic za novorojenčka najdete v naši spletni trgovini tudi celo vrsto potiskanih pleničk znamke XKKO. Te so različnih živahnih barv in imajo igrive vzorce. So vsestransko namembne, lahko jih uporabite kot krpo za brisanje, previjalno podlogo ali podlago v avtomobilskem sedežu, ali pa jih namenite za ninico in z njo uspavate otročička. Narejene so iz bambusove viskoze in bombaža. Na voljo pa so vam tudi stoodstotno bombažne tetra plenice znamke TO.TO, ki se uporabljajo za povijanje, osebno nego otroka ter zaščito pred vetrom in soncem v vozičku. So kvadratne oblike in velikosti 80 krat 80 cm. Na voljo so v paketih po 3 kose ali 8 kosov. Ali pa izberete simpatično potiskano tetra plenico TO.TO, barva potiska ne povzroča alergij.

Najboljše plenice za novorojenčka: udobje in kvaliteta

Optimalne plenice za vašega otroka poskrbijo, da se pri njihovi uporabi dobro počuti, svobodno giba in mirno spi. Pleničke so vpojne, zadržujejo vlago in koži pustijo dihati. Narejene so iz materialov, ki ne vsebujejo škodljivih snovi in ne povzročajo alergij. S skrbjo za udobje in zdravje otroka je povezana tudi misel na okolje. Pleničke za enkratno uporabo so denimo na voljo v ekološki izvedbi in narejene iz obnovljivih materialov. Še boljša izbira so pralne plenice za novorojenčke, ki s pranjem omogočajo večkratno uporabo in manj obremenjujejo okolje.