14. oktobra 2016 v Abraham, Igre na zabavi, Razno od admin

Na Abrahamih so priljubljeni in seveda zaželeni skeči, ki jih povabljencu/ki pripravijo družinski člani, sorodstvo ali prijatelji.

Eden od takih je tudi sklop plesnih točk na glasbo iz mladosti slavljenca/ke. Skeč poteka tako, da gostitelja posedemo na gugalnik, v roke pa mu damo daljinski upravljalnik za televizijo, narejen iz stiropora. Slavljenec naj si predstavlja, da sedi doma in pregleduje televizijski program. Ko prižge televizijo, začnemo s prvim plesom – v ozadju pa naj bo glasba, ki jo slavljenec pozna oz. mu nekaj pomeni. Pesmi naj se na nekaj minut menjajo, da bo videti, kot da je preklopil program.
Primer so na lahko partizanske pesmi, pesmi iz bivše Jugoslavije ali pesmi, na katere je slavljenec “žural” v času svoje mladosti in mu zato prikličejo lepe spomine. Bistvo igre je v tem, da sodeluje čim več povabljenih in iz plesnih točk naredijo zgodbo.

Plesalci naj se razdelijo v več manjših skupin, da se bodo lahko menjali, ko bo slavljenec preklopil program. Nujna je tudi kostumografija plesalcev, saj bo tako ples paša za oči in bo izjemno nasmejal druge povabljence. Npr. na določene jugoslovanske pesmi naj plesalci okrog gostitelja plešejo v uniformah pionirjev, kostume pa lahko prilagodimo tudi tako, da se oblečemo čim bolj identično, kot je bil videt pevec/ka, ki izvaja določeno pesem. Skratka pripravite poljubno število pesmi, s poljubnimi temami. Nastopajoči pa se lahko vmes preoblečejo in se tako pripravijo na naslednjo točko.
Zagotavljamo vam, da se bo slavljenec ob premikanju televizijskega programa nasmejal, posebej zato, ker vas bo svoje bližnje/prijatelje videl v nekoliko drugačni luči kot vsak dan. Hkrati pa bo zadovoljen s tem, da ste se zanj potrudili in pripravili pester program, ki se ga bo za vedno lahko spominjal.