17. decembra 2020 v Razno od admin

Drsna vrata opravljajo izjemno pomembno nalogo, zato moramo poskrbeti, da delujejo brezhibno. Predvsem pri redni uporabi v kakšnih komercialnih ali poslovnih prostorih je to zelo pomembno. Če mislimo na avtomatska vrata, moramo skrbeti za vzdrževanje pogonskega mehanizma, pa tudi pri vratih, ki jih odpiramo ročno, moramo zagotoviti nemoteno delovanje. Že v izhodišču lahko poskrbimo za dobro končno izkušnjo, če izberemo pravi pogon za drsna vrata. Na voljo imamo različne izvedbe, s katerimi se lahko prilagodimo različnim potrebam oziroma situacijam. Nekateri uporabniki bodo glede tega veliko bolj zahtevni kot drugi, zato je treba možnosti pretehtati in se odločiti za pravo opcijo.

Nekateri uporabniki bodo glede tega veliko bolj zahtevni kot drugi.

Enostavni drsni mehanizmi

Če pomislimo na drsna vrata, so gotovo najbolj značilna avtomatska drsna steklena vrata, ki jih srečujemo v trgovskih centrih in drugih komercialnih objektih. Ta vrata so gotovo dober primer, a v resnici imamo na voljo še mnoge druge izvedbe, ki jih najdemo recimo tudi v stanovanjskih prostorih in v drugih okoljih, kjer uporabniki praviloma niso tako zahtevni. Enostavni drsni mehanizmi so že tisti, ki jih odpiramo ročno, v tem primeru potrebujemo le zanesljivo drsno vodilo, po katerem se bodo vrata premikala. Pomembno je, da tak mehanizem redno vzdržujemo in čistimo, da vrata dobro delujejo, se ne zatikajo in ne škripajo.

Električna drsna vrata

Veliko bolj pomemben je seveda pogon za drsna vrata, če želimo omogočiti samodejno odpiranje in zapiranje. Drsna steklena vrata v komercialnem okolju delujejo samodejno na podlagi senzorja gibanja, mnoga napredna vrata pa ponujajo še druge opcije za upravljanje delovanja. Pri teh je treba za pogon še toliko bolje skrbeti. Najprej moramo izbrati pogon, ki bo ustrezen za drsna steklena vrata oziroma druga vrata, ki jih uporabljamo. Odločimo se za opcijo, ki ponuja vse funkcije, ki jih rabimo. Napredna vrata na dolgi rok potrebujejo profesionalno vzdrževanje, po potrebi tudi servis.