22. septembra 2021 v Razno od admin

Dela na gradbišču, v skladišču, proizvodnji, logistiki in podobnih panogah zahtevajo upravljanje različnih strojev in mehanizacije, zato je izpit za viličarja nepogrešljiva kompetenca zaposlenih ali tistih, ki iščejo zaposlitev na teh področjih. Ni pa potrdilo potrebno samo za upravljanje s stroji, temveč tudi za zagotavljanje varnosti, saj lahko brez ustreznega znanja pri premikih težkih in velikih bremen pride do hude nesreče ali velike poslovne škode. Izpit za viličarja namreč ne obsega samo praktičnega znanja o upravljanju in vzdrževanju stroja, temveč zajema tudi osnove varnosti in zdravja pri delu z njim. Če izobraževanje in potrdilo potrebujete v najkrajšem možnem času, se obrnite na Projekt Varnost https://www.projekt-varnost.si/izpit-za-vilicarja, ki nudi strokovna, zanesljiva in ugodna izobraževanja.

Paletni viličar ni robustni delovni stroj.

Kdaj je potrebno opraviti usposabljanje?

Izpit za viličarja potrebuje vsak, ki za opravljanju svojega dela potrebuje kakršnikoli viličar, ne glede na panogo. Usposabljanje je potrebno opraviti še preden oseba začne upravljati s strojem, delo brez ustrezne dokumentacije pa je kaznivo in nevarno. Velikokrat je izpit za viličarja že pogoj pri zaposlitvi, tako da ga je priporočljivo opraviti vsem, ki delujejo v tovrstnih panogah. Prav tako je usposabljanje potrebno, ko se spremeni delovni proces, ki lahko povzroči spremembo varnosti pri delu. Prednost usposobljenosti za delo z viličarjem je ta, da ko enkrat pridobite potrdilo, ga ni potrebno več obnavljati.

Kako poteka izpit za viličarja?

Usposabljanje pri podjetju Projekt Varnost poteka v dveh delih, teoretičnem in praktičnem. V teoretičnem delu udeleženci osvojijo osnove varnosti in zdravja pri delu, se spoznajo s sestavo in delovanjem stroja ter pridobijo znanja za njegovo vzdrževanje. Del teorije je tudi osvajanje tehničnih postopkov dvigovanja bremen. Drugi del usposabljanja je praktični, kjer se udeleženci naučijo vožnje in upravljanja stroja ter vso potrebno motoriko. Z uspešno opravljenim praktičnim in teoretičnim delom pridobite ustrezna potrdila. Usposabljanje se izvaja tedensko v Ljubljani, za večja podjetja pa se lahko usposabljanje izvede tudi na sedežu podjetja.