19. novembra 2019 v Razno od admin

Ste se že kdaj srečali z zaprtjem? Če ste odkimali, potem ste eden od redkih srečnežev, ki ga ni doletela tovrstna težava, ki lahko zelo neugodno vpliva na življenjske situacije in tudi na vsakodnevna opravila. Sicer pa tisti, ki so se s tem srečali, ukrepajo na različne načine. Proti zaprtju je, recimo, odlična pomoč, če zjutraj in zvečer popijete od 0,2 do 0.3 litra naravne mineralne vode Donat Mg. 

Zaprtje praviloma lahko doleti prav vse generacije, od malčkov do najstarejših ljudi, za katere pa je na splošno značilno, da se pogosteje srečujejo s tem. 

Naravna voda proti zaprtju 

Omenili smo že naravno mineralno vodo Donat Mg, ki jo lahko kupite v prav vsaki trgovini z živili. Ta dokazano zelo dobro učinkuje na zaprtje. Nekateri med vami se morda soočate s kronično obliko zaprtja, zato tovrstno vodo uporabljate prav vsak dan. 

Naravna voda proti zaprtju bo najbolje učinkovala, seveda, če jo boste pravilno pili oziroma uporabljali. Strokovnjaki vam svetujejo, da jo je najbolje piti zjutraj na tešče in zvečer pred večerjo. Na učinkovanje v veliki meri vpliva količina vode in tudi njena temperatura. S količino ne pretiravajte; naenkrat jo lahko popijete od 0,2 do 0,3 litra in to kar se da hitreje. Najbolj primerna je sobna temperatura. 

pravočasno ukrepajte proti zaprtju

Zdrava hrana, veliko gibanja in kakovosten spanec 

Proti zaprtju v veliki meri lahko naredite že s primernim načinom svojega življenja. Uživajte zdravo prehrano, ki vključuje tudi veliko sadja in zelenjave, pijte predvsem vodo in druge zdrave napitke, na primer, nesladkane čaje. Obenem je pomembno, da se vsaj nekajkrat na teden ukvarjate z vsaj eno od svojih priljubljenih aktivnosti, torej da v njej tudi uživate, in da si privoščite zadosten ter kakovosten spanec. 

Za vsak slučaj pa proti zaprtju doma imejte vedno pri roki vsaj nekaj steklenic naravne mineralne vode Donat Mg. Ko boste zaprti, jo uživajte dlje časa, vse dokler težave ne pojenjajo popolnoma. 

Zaprti na poti?

Pogosto se zgodi, da vas zaprtje doleti na poti na počitnice ali na službeni poti, ko potujete v kakšno tujo deželo, torej na daljšo pot. V takem primeru vam prav tako lahko odlično služi naravna mineralna voda Donat Mg, zato jo imejte vedno pri sebi. 

Vseeno pa je najbolje, da se pred odhodom na pot posvetujete še s svojim osebnim zdravnikom, sploh če veste, da je velika verjetnost, da se boste s to težavo srečali, saj ste se do sedaj še vedno. Ta vam bo morda predpisal še kakšno drugo sredstvo proti zaprtju, ki bo zelo dobro učinkovalo, zato na poti ne boste imeli večjih težav.