12. februarja 2016 v Razno od admin

Osebno trenerstvo se lahko izvaja v fitnesu, dvorani, v naravi ali pa kar doma, kjer vas osebni trener z vadbenim programom vodi do optimalne telesne pripravljenosti. Skozi vadbeni program vam trener poda veliko teoretičnih in praktičnih napotkov, da boste telesno in psihično bolj pripravljeni večjim naporom. Osebnega trenerja najamemo zaradi več razlogov. Lahko nam pomaga hitreje priti do želene mišične mase, vam poda napotke kako hitro in zdravo izgubiti kakšen odvečni kilogram, vam pomaga pri rehabilitaciji, pripravi fitnes program ali pa vam izvaja posebni program ki poveča vašo moč in vzdržljivost.

Osebni trenerji so ustrezno izobraženi s področja anatomije, fiziologije, športnega treniranja, biomehanike, psihologije, prehrane in še mnogo ostalih področij. Zaradi nenehnega razvoja športa in s športom povezanih področij medicina, biokemija, fiziologija športa, je potrebno ob omenjeni usposobljenosti nenehno skrbeti za obnavljanje znanja in seznanjanje z novostmi tako na teoretični kot na praktični ravni. Osebni trener mora budno spremljati izvedbo posameznih vaj, vadečega motivira in mu postavlja nove in višje izzive. S tem stranka trenerja  v najkrajšem možnem času doseže svoje želene rezultate brez nepotrebnih poškodb.

Pet poglavitnih prednosti osebnega trenerstva so:

·         Strokovni nadzor in neprestana motivacija

·         Večkratne meritve teže in odstotka telesne maščobe

·         Programi treninga se spreminjajo in prilagajajo vašim zmogljivostim

·         Nasveti  o prehrani in sestava jedilnika

·         Postavitev realnih ciljev na področju fitnesa

Pomoč osebnega trenerja je nenadomestljiva predvsem na začetku vadbenega procesa, saj sta demonstracija in nadzor izvedbe posameznih vaj vadečega zelo pomembna za njegov napredek in učinkovitost vadbe. Za več informacij si lahko ogledate tudi eno izmed strani (http://potentia.si/), preko katere stopite v stik z osebnimi trenerji. Moja žena se je pred poroko obrnila na njih, saj si je želela obleči poročno obleko točno določene velikosti, moram reči, da ji je to uspelo zelo hitro.

fit punca